Artikeln innehåller reklamlänkar

17 fantastiska dofter – bästa parfymerna i vår

Miu Miu, Prada, Gucci och Chloé. Vårljuset och säsongens allra finaste parfymer är äntligen här. ELLE listar vårens doftfavoriter och nya lanseringar.
10 mars, 2018

Nu är det snart vår och med den kommer en rad magiska parfymlanseringar att svepa sig i inför och under den kommande, blomstrande säsongen. Vår beautyavdelning har testat nyheterna och listar de bästa och godast doftande parfymerna för kvinnor i år!

Bästa parfymerna för kvinnor 2018!

Poppig cocktail

Prada, Candy Sugar Pop.

Känsla: Precis som flakongen skvallrar om är det här en poppig och söt cocktail av frisk persika, mjuk vanilj och krispig grön citrus.

Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

 

Designklassiker i ny skrud

Stella McCartney, Peony.

Känsla: Skir blomdoft med rosa pion som kryddats med svartpeppar och sedan grundats med cederträ och patchouli. Originalet lanserades redan 2006 och hette då Stella in two peony och kom i en helt annan flakong. Nu re-lanseras och nytolkas den i Stellas mer klassiska flakong.

Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

Drömmar om Italien

Escada, Sorbetto Rosso

Känsla: Tankar och doftnoter som landar i fantastiska, italienska Amalfi-kusten. Trendnoten för säsongen, päron, i toppen och mysk i basen gör den till en svepande mjukt, fruktigt och frisk doft.

Läs mer och köp här (länk till Adtraction).

 

Klassisk lyx

Bottega Veneta, Knot Eau Absolue.

Känsla: En orientalisk, blomstrande doft med lavendel och apelsinblom som landar sensuellt och lyxigt i myrra. Signerad med Bottegas klassiska knut blir den till vårens främsta samlarobjekt.

Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

 

 

Blomstrande trädgård

Gucci, Bloom Acqua di Fiori.

En av förra årets största doftsuccér, Guccis Bloom får en ny familjemedlem i Acqua di Fiori. Baserad på samma blomstrande doftnoter som sin syster med jasmin och tuberos, bär denna med sig ett krispigare och lättare stråk, perfekt för sommaren.

Lanseras vecka 11.

Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

 

Kvällsdramatik

Bvlgari, Splendida Magnolia Sensuel.

Känsla: Lika djupt dramaytisk och sensuell som flakongen – topp i mandarin och bas i vanilj blir denna lyxpjäs den perfekta kvällsdoften.

Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

Körbärsträd i blom

Shiseido, Ever Bloom Sakura Art Edition.

Känsla: En ny vän till Ever Bloom-familjen, tillägnad de japanska körsbärsträden. En linjär doft utan den klassiska top-mellan-bas-uppbyggnaden, utan mer en våg av lätt och trasnparent körsbär, apelsinblom och klassiska ”sakura”-körsbärsblomman.

Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Stilren bohem

Chloé, Nomade.

Känsla: Mjuk och transparent i sin blommiga karaktär, men ändå intensiv och full av liv och karaktär – plommon och ekmossa samsas i Chloés nya, pudriga vårdröm Nomade.

Läs mer och köp här.

 

Krispig vårdröm

Louis Vuitton, Le Jour Se Lève.

Känsla: Som nyplockade mandariner i lyxig flakong – det går inte att få nog av LV:s krispiga, friska vårdoft. Luftig och transparent, blir snabbt och lätt en besatthet.

Läs mer och köp här.

Vajande kokospalmer

Aerin, Hibiscus palm.

Känsla: Föreställ dig förnimmelsen av varm sand, palmer och solstänkt hy – här är den förkroppsligad i en av vårens allra godaste dofter. Hibiskus, kokosmjölk, vanilj och mysk blir till en ren besatthet att bära under årets allra varmaste dagar.

Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

Elegant dramatik

Giorgio Armani, Sì Passione.

Känsla: Armanis Sì-familj har fått en ny, dramatisk medlem. Djärvare och sensuellare än sina föregångare med ros, jasmin och djupare cederträ blir den elegant och mjuk på huden.

Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Mode möter doft

Hugo Boss, The Scent parfum edition. 

Känsla: En ny doftskapelse från Hugo Boss som är tänkt som en del i deras modekollektion Black edition. Fruktig och söt med persika i toppen, som sedan mjuknar och blir mer dramatisk tack vare rostade kakaobönor.

Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Nyutsprungen ros

Miu Miu, L’Eau Rosée.

Känsla: En lillasyster till Miu Mius signaturdoft är L’Eau Rosée en mer luftig och lätt cocktail. Den karaktäristiska liljekonvaljen från tidigare dofter finns kvar, men toppas med ros och mysk.

Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

100 % naturlighet

100 Bon, Concentré Mimosa & Héliotrope poudré.

Känsla: Helt utan syntetiska ingredienser och 100 % naturliga råvaror är 100 Bons nya Concentré, parfymer med 15% ren parfymolja. Med andra ord, tydligare doftkaraktär och längre hållbarhet på huden.

Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

 

Stilren nytolkning

Calvin Klein, Obsessed EDP Intense.

Känsla: En intensivare familjemedlem till Calvins Obsessed-doft. Inspirerad av Raf Simons första Calvin-kollektion ”Parade” är denna en mjuk, sensuell och  orientalisk dofttolkning man lätt blir besatt av .

Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

Drömlikt från Provence

L’Occitane, Terre de Lumière L’Eau.

Känsla: Mer transparent och blomstrande än sin föregångare, Terre de Lumière,  bär även med sig stråk av mysk och söt tonkaböna. Namnet syftar på en liknelse av en varm soluppgång i Provence.

Läs mer och köp här.

Sprudlande bukett

Marc Jacobs, Daisy Twinkle edition.

Känsla: Vilda bär och viol toppar Marc Jacobs nya Daisy Twinkle, för att sedan mynna ut i mjuka, solvarma tränoter.

Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Fler parfymnyheter från ELLE:

10 nya parfymer du kommer att älska att bära 2019

Experten: Så ska du tänka när du kombinerar dofter

Därför vill alla dofta tuberos just nu