12 smarta och effektiva beauty hacks

12 smarta och effektiva beauty hacks

Vad gör man när det är kris i sminkväskan och plånboken? Man tar genvägen till skönhet med det som finns hemma i skafferiet och necessären.
13 augusti, 2016

Beauty hacks kan man aldrig få för många av. Här är några tips som verkligen funkar.

Hej då skavsår

Brukar du få blåsor av dina sommarsandaler och ballerinor? Testa deo på fötterna. Rulla din deodorant på de ställen där du brukar få skav. Deon gör att foten inte blir lika fuktig och friktionen mot skon blir mindre. Då slipper du också blåsor.

Lukta gott längre

Applicera lite vaselin på de punkter där du brukar spraya parfym. Det får faktiskt doften att hålla längre än om du bara sprayar direkt på huden.

Prickfri bikinilinje med kamomillte

Har du rakat bikinilinjen och fått röda utslag? Doppa några påsar med kamomillte i varmt vatten. Ta upp dem och lägg dem i frysen i cirka 10 minuter. Lägg dem sedan längs din bikinilinje några minuter för att lugna irritationen.

Rädda fuskbrännan

Brun utan sol som blev ojämnt och morotsfärgat är inte kul. Blanda vatten, bakpulver och lite citron och massera in i huden med en tvättsvamp. Ta sedan en dusch. Den orange tonen kommer att ha ljusats upp betydligt.

Mjuka fötter med potatis

Trista, torra hälar kan du exfoliera lätt med rå potatis! Dela den på mitten och strössla med salt. Mjuka upp fötterna i ett fotbad. Skrubba sedan hälarna med potatisen. Klart!

Halkfri hårnål

Är du trött på hårnålar som glider ur din fina frisyr? Lägg dem på en pappershandduk och spraya dem med hårspray innan du applicerar dem i håret. Då får de bättre fäste.

Snyggare naglar

Testa att applicera lite vaselin lite kring nageln innan du målar naglarna. Det gör det enklare att ta bort det nagellack som hamnat utanför.

I stället för raklödder

Är dina ben i behov av rakhyveln men du har slut på raklödder? Testa en klick av ditt hårbalsam i stället. Det innehåller massor av vårdande ingredienser och ger en nära rakning utan att irritera huden.

Mjölk mot svullna ögon

Ett supersnabbt knep när man vaknar med svullna ögon efter natten är att blöta en bomullsrondell i mjölk (helst fet) och hålla den mot svullnaden ett par minuter. Kylan drar ihop blodkärlen och fettet har en mjukgörande effekt. Du kan också prova att lägga två avsvalnade tepåsar med grönt te (kolla så att teet innehåller koffein) under ögonen i cirka 5 minuter. Koffeinet i teet hjälper till att dra ihop blodkärlen kring ögonen vilket reducerar puffighet. Te innehåller också tanniner som stimulerar blodcirkulationen och sägs ta bort mörka ringar.

Yoghurt mot finnarna

Finnar kan dyka upp även när man har blivit äldre. Behandla den helt naturligt genom att applicera grekisk yoghurt på området och låt det torka innan du sköljer bort. Mjölksyran har en renande effekt och probiotikan innehåller naturligt bakteriefajtande ingredienser.

Bästa torrschampo-trixet

Spraya hårrötterna med torrschampo på kvällen i stället för morgonen. Arbeta in det lite lätt och låt sedan nattens sömnrörelser få göra resten. Så vaknar du med hår som känns fräscht och nytvättat!

Fixa en perfekt foundation-nyans

Råkat köpa en foundation som är för mörk i tonen? Blanda den med din fuktcrème så blir den någon nyans ljusare.

Kokosolja till hyn

Skådespelerskan Mae West använde kokosolja långt innan det blev den trend det är i dag, på 30-talet använde hon oljan som ansiktscrème – ett bra och prisvärt sätt att ta hand om sin hy.

Ricin- eller olivolja till håret 

Skådespelerskan Jean Harlow lär ha lagt fruktansvärt mycket tid på att få ordning på sitt trassliga hår. Ett av knepen var att massera in ricin- eller olivolja i hela håret och hårbotten en gång i veckan innan hon tvättade det. Värt att testa?

Av Jenny Thorell Bild Thinkstock