Artikeln innehåller reklamlänkar

10 produkter som hjälper sommartorr hud att bli len och återfuktad

Skrubba kroppen i sommar

Har du en sommartorr hud som saknar det där lilla extra glowet eller är dina ben i stort behov av extra fukt? Här är tio produkter som kan hjälpa dig att bringa liv i en glåmig hud som kan behöva en fuktboost.
16 juli, 2019

På sommaren kan man lätt bli lite fundersam kring att använda olika skrubbar för kroppen, då det kan kännas som att den skrubbar bort en eventuell bränna. Men att använda en kroppsskrubb på sommaren kan göra underverk!

Självklart kan det vara så att det översta hudlagret åker med när du skrubbar huden men det gör även att den nya brännan har en chans att tränga sig inpå djupet och därför ge känslan av ett mer långvarigt resultat. Det är alltid viktigt att tänka på att inte skrubba för hårt, ofta eller på skadad och känslig hud. Om du har bränt dig i solen eller på annat sätt har en känslig hud kan det både svida och vara en dålig ide att utsätta den för mer påfrestning i form av en skrubb.

Om du däremot inte har några problem med din hud sedan tidigare och har tagit hand om den väl och skyddat dig mot solen som man ska, ja då är det inga problem. En skrubb har många positiva egenskaper då den både kan hjälpa till att avlägsna död hud, lämna huden med ett tunt skyddande oljelager och lämna den med ett mjukt och återfuktat resultat. Använd gärna en handske när du applicerar skrubben och avsluta med en återfuktande bodybutter för bästa resultat.

Produkter som ska lämna huden len och återfuktad:

Skonsam sockerskrubb med bland annat sheasmör och avokadoolja som ska lämna huden med lyster, från Tree Hut. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

Intensivt återfuktande bodybutter med doft av mango, från Tree Hut. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

Bodyskrubb som innehåller vårdande oljor och organiskt socker för att lämna huden med ett återfuktat och mjukt resultat, från Rituals. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

Bodycream som ska hjälpa till att stärka hudens intensitet och göra den fastare, från Rituals. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

Utjämnande kropsskrubb som ska hjälpa hudens förnyelseprocess och lämna den silkeslen, från Biotherm. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

Bodycream för torr hud som ska återfukta i 24 timmar, från Biotherm. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

Anti-age kroppsskrubb som ska hjälpa till att minska oönskade ålderstecken, från Collistar. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

Bodycream med utslätande egenskaper som ska passa normal till torr hud, från Collistar. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

 

Sockerskrubb för kroppen som doftar jordgubb och ska lämna ett mjukt resultat, från Isabelle Laurier. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

Skrubbhandske i olika färger, från Lyko. Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

Läs mer:

9 återfuktande duscholjor som kan rädda sommartorr hud

Så många gånger i veckan kan du duscha (beroende på din hudtyp)

Mjuk hud och lyster – här är peelingen för dig med torr hud