Artikeln innehåller reklamlänkar

10 bästa klibbfria solskydden

Klibbfria solskydd 2019

Sol på strand eller i stan – oavsett vad är en solprodukt med högt spf-skydd en ovärderlig hudräddare! ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman listar 2019 års bästa och smidigaste solskyddsprodukter.
23 april, 2019

Även om du inte aktivt ”solar” under en vanlig dag är en multifunktionell solskyddsprodukt med skydd mot UVA och UVB viktigt om du vill förhindra hudskador som pigmentfläckar och för tidigt åldrande. För det härliga som kommer med solen har som bekant sina baksidor – idag är vi alla väl medvetna om de farliga följder UV-strålning kan ha på vår hud.

Men de positiva nyheterna är att vi i dag har ett fantastiskt utbud av multifunktionella dagcrèmer, fluider, olja och sprayer med mjuka, lätta och luftiga konsistenser. Produkter som lyckas med konststycket att både vara återfuktande och utan minsta kladd gå in i huden.

Chanel SS 19.

Chanel SS 19.

Skyddar mot strålar och fria radikaler

Med hjälp av fysikaliska (titan- och zinkoxid) och kemiska solskyddsfilter (till exempel Avobenzone och Dioxybenzone) skapar solskydden de en sköld mot både skadliga strålar UVA och UVB, i kombination med en eller flera antioxidantrika ingredienser som skyddar mot fria radikaler.

För solprodukter som lägger sig som en tjock dimma över huden är historia – den nya generationens solfilter är mumma för den som vill ha en snabbabsorberad och hudvänlig formula. Hyaluronsyra och antioxidanter gör dessutom att produkterna ger mycket fukt och ett långsiktigt skydd.

Så det finns inte längre några ursäkter för att inte ha UV-skydd varje dag. Nu när det finns så mycket av det goda, som håller det onda borta!

ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman listar sommaren 2019 års favoriter som fungerar lika bra i stad som på strand:

Skräddarsytt skydd

Dr.Barbar Sturm Sun Drops spf 50.

Dr.Barbar Sturm Sun Drops spf 50.

Dr.Barbara Sturm är en nykomling i Sverige – hudläkaren har en perfekt produkt för dig som vill addera spf till en dagcrème utan spf i sin Sun drops SPF 50.

Finns att köpa här. (länk till butik)

Lyxigt skydd för ansiktet

Sisley Soin solaire spf 50.

Sisleys solskydd är en dröm för den som längtar efter högt solskydd UVA och UVB, med en formula som fullkomligt smälter in i huden. Nya uppdaterade Age minimizing global sun care är en kär vän på strand och i stad.

Finns att köpa här.  (länk till butik)

Perfekt för stranden

Vichy Capital soleil spf 50.

Vichy Capital soleil spf 50.

Vichy är i topp när det kommer till crèmer som fungerar i total harmoni med en dag på stranden. Högt skydd, formulas som aldrig klibbar i sanden och ljuvligt, ”somrigt” parfymerade.

Finns att köpa här. (länk till Apotek Hjärtat)

Aldrig utan ett stick!

ACO Sun stick spf 50.

ACO Sun stick spf 50.

En sann svensk trotjänare – ACOs Sun stick är en evig följeslagare i hand- och strandväska under soliga dagar. Lätt att applicera och till ett bra pris!

Finns att köpa här. (länk till butik)

För den sportige

Shiseido Sports BB spf 50+

Shiseido Sports BB spf 50+

Shiseido kan nog ändå kallas experter på solskydd som är perfekt för den som vattensportar, eller rör på sig mycket i solen. Deras Sports BB SPF 50+ är dessutom lätt tonad för att ge huden perfekt lyster och jämnhet.

Finns att köpa här.  (länk till butik)

Olja för kropp och hår

Clarins sun care oil mist spf 30.

Clarins sun care oil mist spf 30.

Nästan allt i ett får man i Clarins soliga nyhet för i år: Sun care oil mist spf 30. En multifunktionell olja som kan användas som skydd både för kropp och hår.

Finns att köpa här. (länk till butik)

Supertunn fluid för ansiktet

La Roche-Posay ultratunna fluid Anthelios SPF 50 är ett nästan osynligt filter för ansiktet. Skaka tryck till och applicera – perfekt för den känslige.

Finns att köpa här. (länk till butik)

Perfekt för en känslig

Har man tendens till soleksem eller känslig hy i allmänhet är Niveas Sensitive Immediate Protect ett säkert kort. Utan parfym och färgämnen blir den ett lite extra snällt solskydd.

Finns att köpa här. (länk till butik)

Spray för hela kroppen

Mesoestetic Anti ageing sun mist spf 30.

Mesoestetic Anti ageing sun mist spf 30.

Nästintill en osynlig sköld bildar Mesoestetics Anti ageing sun mist spf 30, som finns för både kropp och ansikte. Perfekt att ha som en ”touch up” eller  när man behöver göra appliceringsprocessen snabb.

Finns att köpa här. (länk till butik)

Bästa budgetköpet

 

Eucerin Sun lotion extra light

Eucerin är säkra och supersmidiga i sin formula – deras Sun lotion extra light spf 30 är just som namnet skvallrar om, en lättviktig och behaglig crème som bokstavligen smälter på huden.

Finns att köpa här. (länk till butik)

Läs mer här:

8 solskydd under 200 kronor

Om sol, syra och SPF

7 bästa UV-skydden för ansiktet