Enkla tips inför ditt perfekta val av sommarduk

21 maj, 2018 
AvMalin Perlheden
En härlig sommarduk ger bordet det lilla extra. Här får du handfasta tips på hur du väljer rätt modell efter din smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Visst är det en fantastisk känsla att duka upp till en härlig sommarmiddag utomhus och bara njuta av god mat, sällskap och det underbara vädret?

En fin sommarduk är själva grunden till den livsbejakande dukningen och ditt val av duk är lite beroende på vilka personliga preferenser du har. En grundregel är dock att hålla det enkelt, ”less is more”, och att du tänker på att välja en duk där du kan kombinera dukningen med till exempel blommor från naturen.

Annons

Storleken på ditt bord spelar förstås en väsentlig roll när det gäller vilka mått du väljer på din duk. En tumregel är att välja en duk som är cirka 250 cm lång om ditt bord rymmer 4-6 personer och 330 cm lång om du har ett litet större bord för 8-12 personer.

Om bordet är smalare än 110 centimeter kan du välja en duk som är cirka 145 centimeter bred för att få ett snyggt fall, men om bordet är bredare än så kan du behöva gå upp ända till 160 centimeter i bredd för att få ett snyggt fall.

Här tipsar vi om tre eleganta sommardukar som du kan inreda med i sommar.

Blå paisleymönstrad duk

Denna vackra duk passar perfekt till sommarens alla middagar, men kan lika gärna användas inomhus året runt. Materialet är en blandning av bomull och polyester som gör den mycket lättskött.

Annons

Mått: 140 x 220 cm

 

 

Bordsduk från Chamois

Denna klassiska bordsduk kommer från det svenska märket Chamois och har ett härligt blått paisleymönster. Duken är tillverkad i 100 procent bomull och har ett så kallat blockprint, ett handtryckt mönster som görs med träklossar, vilket gör varje duk till et unikt hantverk.

Annons

Mått: 150 x 230 cm och 170 x 270 cm.

Röd paisleymönstrad duk

Underbar duk i varma röda toner mot vit bakgrund som är lika vacker året om! Det fina paisleymönstret i röda nyanser går aldrig ur tiden och duken passar fint till dukningar både inomhus och utomhus. Materialet är en blandning av bomull och polyester vilket gör den mycket lättskött.

Annons

Mått: 140 x 220 cm.

Bonustips! Snygga duktyngder

Du som älskar att äta utomhus vet hur frustrerande det kan vara med en fladdrande duk mitt under middagen. Dessa trevliga detaljer håller duken på plats och håller år efter år tack vare det robusta materialet gjutjärn!

Annons

Källa: Himla.com

Läs också: 10 smarta prylar som sätter guldkant på picknicken

Annons