Artikeln innehåller reklamlänkar

Spara plats i köket – enkla tips för luftigare skåp och friare arbetsytor

24 jul, 2018 
AvMalin Perlheden
Spara plats i köket och få massor av nytt utrymme och fria arbetsytor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vem har inte drömt om ett stort och luftigt kök med mängder av yta att förbereda mat och bak på? Verkligheten är dock oftast en annan där kastruller, koppar, fat, och köksmaskiner trängs om varandra.

Men även om du bor på liten yta räcker det oftast med några små förändringar för att få stora resultat. Här lär vi dig några enkla knep som snabbt ger dig fler fria ytor i köket.

Få mer plats i köket ­– våra bästa tips

1) Rensa ut alla köksprylar du inte behöver

Vi människor är experter på att hamstra mängder med saker som vi egentligen inte behöver. För handen på hjärtat, den gamla kastrullen som du skulle använda till att koka saft – hur ofta har du använt den? Skänk sakerna du inte använder till second hand – kanske någon som verkligen behöver den kan få användning av dem.

Annons

2) Satsa på prylar med dubbla funktioner

Tänk dubbelfunktion när du köper utrustning till ditt kök. Går prylen att kombinera med något annat – då har du en vinnare! En populär uppfinning är grytlägg som går att förvandla till ett smidigt iPad-ställ. Med Sagaforms populära ”ANNONS Cook and read” har du två verkligt användbara prylar hemma, utan att slösa med utrymme.

Annons

3) Släng ut det omoderna durkslaget

Få saker är så skrymmande i skåpen som durkslag – den moderna versionen är  betydligt smidigare och tar inte bråkdelen av platsen som dess gammalmodiga version. Det moderna durkslaget passar alla typer av grytor, stekpannor och skålar och fästs enkelt med hjälp av två klämmor.

Annons

4)    Unna dig snygg förvaring

Släng ut de gamla och tråkiga plastlådorna en gång för alla och unna dig själv förvaring av hög kvalitet med snygg design – då behöver du inte glömma bort dina råvaror längst bak i skafferiet utan kan ha dem framme på bänken när du arbetar.

De ANNONS klassiska Margretheskålarna designades redan 1954 av Sigvard Bernadotte och Acton Bjørn. Skålarna håller år efter år och tål maskindisk och har tätt åtslutande lock vilket gör dem till perfekt förvaring av till exempel müsli, mjöl och socker och andra torrvaror som du använder ofta.

Annons

5) Hopfällbart sparar plats

Många av sakerna i våra kök använder vi bara ibland och då är det onödigt att ständigt ha dem framme. Satsa på sparsamma lösningar för de prylar som du bara använder ibland, som till exempel det fiffiga bakplåtsstället. När det är hopfällt mäter det bara 2,5 centimeter och du kan enkelt gömma undan det.

Annons

Läs också: 17 supersmarta köksprylar som gör dig till ett proffs i köket

Artikeln publicerades först på Matmagasinet.

 

Annons