Artikeln innehåller reklamlänkar

Lyckas med rulltårtan – 6 enkla tips för ett perfekt resultat

Lyckas med rulltårtan – 6 enkla tips för ett perfekt resultat

Att få till en helt perfekt rulltårta är enklare än du tror. Allt du behöver är några smarta knep och en liten uppfinning som hjälper dig trolla fram ett fint resultat.
09 augusti, 2018

Ett vanligt problem när vi bakar rulltårta är att botten blir ojämn och kanske till och med lite bränd i kanterna. Vill det sig riktigt illa slutar det kanske till och med med att resultatet blir en halv rulltårta eftersom mycket av botten går till spillo efter den har varit inne i ugnen.

Rulltårtor är perfekta bakverk som fungerar lika bra som en munsbit till eftermiddagsfikan som att servera som lyxiga desserter med garnering – bara fantasin sätter gränserna!

Här är sex handfasta tips att följa nästa gång du ska baka en rulltårta. Följ dem och se fram emot ett jämnt, fint och välsmakande resultat.

Baka rulltårta – 6 tips för att lyckas

1) När du blandar ingredienserna är det bra att sikta de torra ingredienserna för att slippa klumpar.

2) Förbered smeten först när ugnen redan är varm. Det går snabbt att förbereda smeten och risken är att den sjunker ihop om den får vänta för länge, vilket kan ge en alltför platt kaka.

3) Använd en bakmatta i silikon (länk till Aller media shop) för att säkerställa att rulltårtan blir jämntjock. Här kan du köpa en flexibel modell (länk till Aller media shop) med kanter som förhindrar att degen flyter ut. Den smarta bakmattan tål att vara i såväl frys, ugn som i diskmaskin.

4) Håll uppsikt när du gräddar rulltårtan. Kakan ska inte vara inne speciellt länge och gränsen mellan perfekt gräddning och ett bränt resultat kan vara hårfin.

5) Lägg på fyllningen först när kakan har svalnat.

6) Rulla kakbottnen riktigt hårt för bästa resultat.

Se filmen: Så fungerar den smarta silikonbakmattan (länk till Aller media shop)

Bakmatta
Slå på ljud

Vår smarta silikonbakmatta och spatel ger perfekt resultat varje gång du bakar rulltårta! Du kan både grädda tårtan på den och sedan använda den för att rulla ihop rulltårtan. Bakmattan har kanter som gör att innehållet inte flyter ut vid gräddning.

Läs också: Så dekorerar du rulltårtan – steg för steg!