Gör äppelrosor i muffinsform – steg för steg-beskrivning

Äppelrosor i muffinsform – så gör du
Ingredienser (6 rosor)
2 röda äpplen
saft från ½ citron
3 msk aprikosmarmelad
ett ark fryst (tinad) smördeg
1 msk mjöl
ev kanel
florsocker
Äppelrosor: Gör så här
1) Dela äpplena och kärna ur med hjälp av en vass kniv (länk till Aller media shop).


2) Skiva äpplena på längden, cirka 3 millimeter långa skivor.
3) Lägg skivorna i en skål med vatten och saften från en halv citron. Kör i mikrovågsugnen i 3 minuter. Sila av.
4) Blanda aprikosmarmelad och vatten och kör i mikrovågsugn i en minut.
5) Häll lite mjöl på smördegen och kavla ut. Skär sex stora jämnstora bitar på bredden.
6) Fördela aprikosröran över smördegsbitarna och lägg därefter äppelskivorna omlott längsmed kanten, den bågformade delen av skivorna ska vara vänd uppåt. Krydda med kanel.
7) Rulla ihop smördegsbiten med äpplena och placera i muffinsformen (länk till Aller media shop).
8) Garnera rosorna med det du har hemma; blåbär eller hallon lyfter upplevelsen, liksom lite pudrat florsocker över kreationerna.


8) Baka i ugnen, 190 grader, i 40-45 minuter.
I filmen nedan ser du hur man gör äppelrosor steg för steg!
Läs också: 7 röda köksfavoriter
