Artikeln innehåller reklamlänkar

Gör äppelrosor i muffinsform – steg för steg-beskrivning

Äppelrosor i muffinsform.

Äppelrosor är både vackra och enkla att göra; använd en muffinsform för att få den perfekta formen.
06 september, 2018

Äppelrosor i muffinsform – så gör du

Ingredienser (6 rosor)

2 röda äpplen

saft från ½ citron

3 msk aprikosmarmelad

ett ark fryst (tinad) smördeg

1 msk mjöl

ev kanel

florsocker

Äppelrosor: Gör så här

1) Dela äpplena och kärna ur med hjälp av en vass kniv (länk till Aller media shop).

I vår shop kan du köpa en högkvalitativ kniv från Fiskars till ett riktigt bra pris.

2) Skiva äpplena på längden, cirka 3 millimeter långa skivor.

3) Lägg skivorna i en skål med vatten och saften från en halv citron. Kör i mikrovågsugnen i 3 minuter. Sila av.

4) Blanda aprikosmarmelad och vatten och kör i mikrovågsugn i en minut.

5) Häll lite mjöl på smördegen och kavla ut. Skär sex stora jämnstora bitar på bredden.

6) Fördela aprikosröran över smördegsbitarna och lägg därefter äppelskivorna omlott längsmed kanten, den bågformade delen av skivorna ska vara vänd uppåt. Krydda med kanel.

7) Rulla ihop smördegsbiten med äpplena och placera i muffinsformen (länk till Aller media shop).

8) Garnera rosorna med det du har hemma; blåbär eller hallon lyfter upplevelsen, liksom lite pudrat florsocker över kreationerna.

Fynda en muffinsform i vår shop! Den här favoriten i silikon är till kampanjpris och kostar bara 29 kronor!

8) Baka i ugnen, 190 grader, i 40-45 minuter.

I filmen nedan ser du hur man gör äppelrosor steg för steg!

Läs också: 7 röda köksfavoriter