Fira av sommaren – med en sensommarfest

09 sep, 2015 
AvCassandra Lundgren
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Under september brukar vi vanligtvis behöva börja säga adjö till sommaren och ta emot hösten med alla dess nya färger och smaker. Varför inte fira av sommaren med en sista stor grillfest medan solens strålar fortfarande värmer?

Börja eller avsluta sensommarfesten med en modern ostbricka med utvalda ostar som brie, gorgonzola och lagrad hårdost, och såklart dina favoriter från Crème Bonjour.

creme8

Med tanke på att det är svampsäsong passar exempelvis Crème Bonjour Kantarell, kanske för att förstärka en macka med färska kantareller stekta i matfett eller addera en höstlik touch på grillbuffén.

creme1

Duka sedan upp en buffé med smårätter du gillar som hör båda årstider till. Använd skärbrädor i naturmaterial som brickor för att få till en charmigt rustik stil. Skärbrädorna kan även användas som underlägg till kött, fisk och annat som ni väljer att grilla.

Bland grilltillbehören är såser och röror av olika slag en självklarhet. Komplettera de klassiska såserna med en egengjord kall Crème Bonjour-sås som du snabbt rör ihop och som passar perfekt till nygrillat kött och kyckling.

Vitlöksdoftande Crème Bonjoursås

4 personer

1 burk crème fraîche

1/2 burk Crème Bonjour, grekisk vitlök

1 tsk rivet citronskal

1/2 riven vitlöksklyfta

2 tsk tomatpuré

lite honung

salt och peppar

Blanda ihop alla ingredienser i en skål och ställ in i kylskåpet så den håller sig fräsch till servering.

Artikeln är i samarbete med Cremé Bonjour. 

För mer härliga recept med färskost i fokus, klicka in här! 

Annons