Artikeln innehåller reklamlänkar

Enkla tekniken: Så bakar du helt perfekta macarons

Älskar du också makaroner? De små lyxiga bakverken är inte det minsta svåra att göra själv – så här lyckas du!
08 maj, 2018

Macarons gjorde sitt intåg i Sverige för några år sedan och de små söta munsbitarna finns på varje kafé och alla upptänkliga färger och former.

Bakverket består av äggvitor, mald mandel, socker och florsocker och fyllningen i macarons varierar du som du vill enligt ditt recept. Populära fyllningar är choklad, hallon och citron.

Så här enkelt är det att göra helt perfekta macarons!

Grundrecept macarons

2 dl florsocker (120 g)

2 dl mandelmjöl (80 g)

2 rumstempererade äggvitor

1 knivsudd /nypa salt

½ dl socker (60 g)

ca 1 krm valfri hushållsfärg

Läs också: Recept på glutenfria macarons

Lyckas med makronerna – gör så här

Börja med att blanda mandel och florsocker i en skål.

Vispa äggvitan i en ren och torr bunke så att ägget blir fluffigt. Tillsätt därefter strösocker och vispa tills blandningen blivit ett fast skum.

Blanda alla ingredienser noga, tillsätt hushållsfärg och fyll därefter en spritstyll med smeten. Spritsa därefter ut smeten i matttan (länk till Aller media shop). Diametern på macarons i vår bakmatta blir cirka 4 centimeter.

Grädda i nedre delen av ugnen på 125 grader i cirka 20 minuter. Ta ut kakorna från ugnen och låt dem vila i nästan en timme.

Vill du ha fyllning i dina macarons kan du blanda en vanlig smörfyllning som du brer på dina macarons och därefter trycker på ytterligare en för att få en dubbelmacaron.

I vår utvalda butik: Smart macaronmatta inklusive spritsar (länk till Aller media shop)

Du får: Bakmatta och sprits med 4 st olika spritstyllar för att få perfekt formade macarons!