Artikeln innehåller reklamlänkar

17 smarta prylar som gör dig till ett proffs i köket

24 mar, 2018 
AvMalin Perlheden
Smarta prylar som gör dig till ett proffs i köket.
Hur kommer det sig att mästerkockarna alltid levererar göra så fantastiska rätter och bakverk? Hemligheten, förutom en massa övning, stavas rätt redskap! Här är prylarna som hjälper dig lyckas i köket – på sätt som du inte visste fanns!
Annons

Visste du att vi lägger ungefär 46 800 timmar av våra liv på hushållsarbete? Det motsvarar flera ÅR av ditt liv som går åt till saker som att dammsuga, bädda sängen och, inte minst – laga mat!

Allteftersom utvecklingen har gått framåt har det också dykt upp ett antal produkter som ska göra livet enklare. För nog törs vi gissa att hushållsarbetet tog betydligt längre tid innan vi hade praktiska saker som dammsugare, mikrovågsugn och vattenkokare nära tillhands.

Några av våra absoluta favoritprylar från de senaste decennierna är dock av en mer förfinad teknik men låt inte deras litenhet lura dig – med de här prylarna i köket går matlagningen både snabbare och smidigare.

Hur många finns hemma hos dig?

17 smarta köksprylar vi inte vill vara utan

En bakkavel är obligatorisk i varje kök men ingen gillar att stå och skura träytan! En silikonkavel är lösningen vi behöver – varken deg, färg eller vätska fastnar i silikonkaveln som dessutom är busenkel att rengöra.

Annons

Trött på ett överfullt kastrullskåp? Här är lösningen! Multistekpannan kan användas som gryta, wokpanna och stekpanna på spisen, men fungerar precis lika bra i ugnen som långpanna eller ugnsfat då multistekpannan är värmetålig och klarar temperaturer upp till 180 °C med lock, och 250 °C utan lock. Förutom en fantastisk multistekpanna så ingår även ett ångkoksgaller, en frityrkrog och ett glaslock.

Annons

Den här uppfinningen från Sagaform är verkligen ett tecken i tiden! Den kombinerar grytunderlägg med en stabil iPad-hållare! Om du, liksom vi, gillar att laga mat efter recept på paddan så är det här prylen helt oumbärlig! Och när du har fixat klart receptet, kan du använda stället som ett smart grytunderlägg.

Annons

Så snygg att den kan stå framme som en prydnad även när den inte används! Den digitala köksvågen är helt elektronisk och har en digital display. Bra modell som gör köksarbetet lite roligare.

Annons

Passar precis lika bra till kött och stekar som till julgodisbaket och vällingen. Ett fantastiskt köksredskap när du vill få till ett perfekt resultat och ha stenkoll på temperaturen!

Annons

Glöm allt om slitet med att skära, hacka och skiva frukt och grönsaker. Multihackaren löser problemet snabbt och enkelt och du minimerar dessutom matspillet eftersom multihackaren säkrar att du använder så mycket som möjligt av dina livsmedel. Det här är en av våra absoluta favoriter i köket!

Annons

Alla som gillar att baka vet hur knepigt det kan vara att få rent formen igen! Den här praktiska ugnsformen med metallram är helt perfekt för bakning, till pajer och gratänger och busenkel att rengöra.

Annons

Kvalitetsknivarna som gör allt köksarbete enklare! Setet från Fiskars serie Functional Form håller sig skarpa länge och dessutom är riktigt enkla att använda, rengöra och förvara.

Annons

Durkslaget i silikon tar nästan ingen plats i köket och kan dessutom spännas fast vid alla grytor och kastruller – en perfekt pryl helt enkelt.

Annons

Grönsakssvarven låter dig snabbt och enkelt göra grönsaksspaghetti eller vackra dekorationsspiraler.

Annons

Créme brûlée på menyn? Med dessa pajformar och tillhörande brännare blir portionsdesserter en barnlek, och så gott!

Annons

Det perfekta stället för jäsning och avlastning i bakandet. Stället tar fyra bakplåtar och kan enkelt fällas ihop och stuvas undan när bakningen är färdig.

Annons

Spara tid genom att låta den självgående vispen göra jobbet i köket i vår. Medan vispen arbetar får du tid att hacka lök – eller varför inte ta ett glas vin?

Annons

Sugen på att baka macarons men slippa allt kladd? Detta set gör det både enklare och roligare att baka macarons i hemmet.

Annons

Bakmattan är alla bagares stora dröm. Mattan hålls kvar på arbetsytan med hjälp av silikonet och gör det så mycket enklare att få loss degar och smetar från mattan när det är dags.

Hela 16 delar i en fin ask. Med detta set kan dina bakverk dekoreras och lyfta till en helt ny nivå. Förutom spatel och spritspåsar ingår även tyllar med olika mönster.

Silikonformen med hjärtan funkar lika bra till godis som till bakverk, och är givet i köket i vår.

Shoppa miljövänliga matlådor i glas
Shoppa miljövänliga matlådor i glas

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons