10 fina saker till ditt sommarkök

24 maj, 2017 
AvMalin Perlheden
Oavsett om du har ett kök på ditt lantställe att piffa till, eller bara vill uppdatera ditt vanliga kök har vi några fina produkter som garanterat ger det en härlig sommarkänsla!
Annons

Satsa på några extra fina detaljer i köksinredningen så här under sommaren – här är tio fina och praktiska saker som lyfter köksmiljön till en matlagningsoas.

1) Inslag av berså

Klassiska Berså tillhör formgivaren Stig Lindbergs mest kända dekorer och har närmast ikonstatus. Det snygga mönstret på skärbräda och tändsticksask blir ett perfekt inslag i ditt kök!

Annons

2) Klassiska dessertskålar

De fina dessertskålarna från Iittala är perfekta att servera jordgubbar och andra sommarläckerheter i. Bakom den fina designen står formgivaren Oiva Toikka.

Annons

3) Vacker sommarduk

Det svenska märket Chamois har tagit fram denna underbart vackra duk med paisleymönster. Duken är tillverkad i 100 procent bomull och handtryckt med träklossar. Finns i två storlekar.

Annons

 

4) Fina produkter från Greengate

Greengate erbjuder ett brett sortiment av härligt färgglada produkter som passar perfekt för det sommarglada köket. I vår utvalda butik hittar du bland annat en läcker kanna, muggar och skålar.

Annons

 

5) Designad skärbräda

Den här favoriten från designern Matilda Svenssons kollektion kom ut våren 2017 och blev snabbt en succé. Motivet är målat i akvarell och mäter 40×17 centimeter.

Annons

6) Smart bricklåda

Denna trevliga bricklåda kan användas både som bricka eller som förvaring till kryddväxter, blommor, drycker eller annat. Vacker dekoration både inomhus eller utomhus, på balkongen eller på terrassen.

Annons

 

7) Sommarförkläde

Härligt förkläde med rosmönster som är kantat med volangern och med en praktiskt ficka framtill. Förklädet är i 100% bomull och kan tvättas i maskin.

Annons

8) Trendig kruka

Cloudy är en serie krukor i keramik som blivit mycket populära. Hanna Wessman, känd från tv-programmet ”Äntligen Hemma”, är designern bakom.

Annons

9) Generöst uppläggningsfat

Vackert och generöst uppläggningsfat som är en fin prydnad i sig själv, men också perfekt för uppläggning av t ex skaldjur, frukt, grönsaker eller en fräsch sallad. Mått ca 30 x 40 cm.

Annons

10) Klassisk termoskanna

Med sin unika form utgör Steltonkannan en ikon i många svenska hem. En av de stora fördelarna med Steltons termos är de smart vipplocket som öppnas när du lutar termosen men förblir stängt och håller kaffet varmt när termosen står på ett bord.

Annons
Annons