Sötstarka rostade nötter
10 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
400 g blandade nötter (t ex mandel, pekan- och cashewnötter)
1 1/2 msk ljust muscovadosocker
2 tsk hackad färsk timjan
1–2 tsk chipotlepasta (finns i tacohyllan)
1 tsk flingsalt + efter smak
2 msk smält smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Sprid ut nötterna på en bakpappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen i cirka 5 minuter eller tills de börjar dofta – passa noga så de inte blir brända, det går fort. Rör runt ett par gånger under tiden. Blanda under tiden muscovadosocker, timjan, chipotlepasta och salt i en liten skål. Häll upp nötterna i en bunke, tillsätt smöret och blanda väl.
Rör ner kryddblandningen och blanda igen så att alla nötter blir täckta. Smaka av med salt. Häll upp i mindre glas eller en skål och servera gärna medan nötterna fortfarande är varma.
Tips! Nötterna kan göras i förväg och sedan värmas lite i ugnen.
Utdrag ur boken Fixa festen (Ica Bokförlag) av Liselotte Forslin, Mia Gahne, Jan Gradvall, Catharina Lindeberg-Bernhardssom, Anna Thunell och Mia Öhrn.