Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sötstarka rostade nötter

06 jul, 2018
AvRedaktionen
Sötstarka rostade nötter.
Förbluffande mumsigt drinktilltugg! Allt du behöver är blandade nötter, muscovadosocker, färsk timjan, chipotlepasta, flingsalt och smör. Nötterna kan göras i förväg och sedan värmas lite i ugnen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

400 g blandade nötter (t ex mandel, pekan- och cashewnötter)

1 1/2 msk ljust muscovadosocker

2 tsk hackad färsk timjan

1–2 tsk chipotlepasta (finns i tacohyllan)

1 tsk flingsalt + efter smak

2 msk smält smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Sprid ut nötterna på en bakpappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen i cirka 5 minuter eller tills de börjar dofta – passa noga så de inte blir brända, det går fort. Rör runt ett par gånger under tiden. Blanda under tiden muscovadosocker, timjan, chipotlepasta och salt i en liten skål. Häll upp nötterna i en bunke, tillsätt smöret och blanda väl.

Rör ner kryddblandningen och blanda igen så att alla nötter blir täckta. Smaka av med salt. Häll upp i mindre glas eller en skål och servera gärna medan nötterna fortfarande är varma.

Tips! Nötterna kan göras i förväg och sedan värmas lite i ugnen.

Sötstarka rostade nötter. Foto: Ulrika Ekblom
Sötstarka rostade nötter. Foto: Ulrika Ekblom

Utdrag ur boken Fixa festen (Ica Bokförlag) av Liselotte Forslin, Mia Gahne, Jan Gradvall, Catharina Lindeberg-Bernhardssom, Anna Thunell och Mia Öhrn.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons