Annons

Annons

8 saker du aldrig ska säga till en introvertDet kan vara svårt att förstå hur en introvert person är om man själv är extrovert. Men tanklösa kommentarer sårar, så det gäller att tänka efter. Här är 8 saker du ska avstå från att säga till din introverta kompis.

Vissa generaliserar felaktigt introverta som blyga, tråkiga och asociala, men så är sällan fallet. Därför kan en introvert person ta illa upp och bli trött på att få slentrianmässiga frågor som inte alls stämmer. Här följer 8 påståenden och frågor du ska undvika att ställa till din introverta vän.

LÄS OCKSÅ: 7 TECKEN PÅ ATT DU ÄR BÅDE INTROVERT OCH EXTROVERT

1. ”Du är så tyst”
En mening som inte kommer att göra en introvert person mer pratsam. Tvärtom, kommer din vän troligtvis bli obekväm i situationen. Introverta personer är goda lyssnare och trivs ofta med att lyssna och observera innan de själva uttrycker sig.

Annons
Gilla ELLE på Facebook

2. ”Är du alltid så här blyg?”
Introverta personer är inte alltid blyga och kan vara de mest pratsamma och sociala när de är tillsammans med personer de är bekväma med. Förväxla inte blyghet med att vara introvert eftersom att det rör sig om två helt olika saker.

3. ”Du skulle kunna lära dig lite av (namn på valfri extrovert kompis)”
Alla är olika och det är inget fel på en person som är introvert, hen har bara andra fördelar och utmaningar. Låt dina vänner vara sig själva, livet blir roligare och rikare för alla då.

4. ”Du borde le mer”
Går du själv runt med ett leende på läpparna dygnet runt? Knappast. Låt din kompis ansikte vara i fred trots att hen har ett ”resting bitch face”.

LÄS OCKSÅ: SÅ KAN DIN BARNDOM PÅVERKA DINA RELATIONER SOM VUXEN

5. ”Jag gillade dig inte när vi träffades första gången, men du är ju hur härlig som helst”
Introverta personer kan ha svårt för att göra ett bra första intryck, eftersom det kan ta tid för dem att bli bekväma med nya personer. Som introvert är det inte särskilt trevligt att bli påmind om att man inte är lika bra på vissa saker, trots att man har andra fördelar i livet. Skippa den välmenande komplimangen som bara blir en förolämpning för din nyfunna vän.

6. ”Var inte så allvarlig hela tiden. Lev lite!”
En introvert tar in det som händer innan hen reagerar på det, vilket inte betyder att hen är allvarlig eller känslokall, utan behöver lite mer tid än en extrovert. Dessutom har introverta precis lika spännande och roliga liv som extroverta, men de kanske inte berättar om det till alla.

7. ”Är du sur? Är det något som är på tok? Men är du säker på att du inte är sur?”
”Nej, nej, men ja, nu är jag sur eftersom du frågar så många gånger.” Om en person inte ler och är pratsam hela tiden betyder det inte att hen är sur, speciellt inte om personen har en introvert personlighet. Introverta är goda lyssnare, men håller ofta sina tankar för sig själv om de inte känner alla i sällskapet.

8. ”Varför gillar du inte andra människor?”
Introverta personer är inte asociala, men njuter ofta av att spendera tid för sig själv. Dessutom föredrar introverta att lära känna en person ordentligt innan de kan slappna av. Låt det ta lite tid, introverta är underbara och lojala vänner när man väl kommer dem nära.

LÄS OCKSÅ: 13 VARDAGSPROBLEM DU KÄNNER IGEN OM DU ÄR INTROVERT

Foto: Shutterstock

(130)
(0)

Känner du dig stressad? Lär dig hantera din stress med ny digital kurs!

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför erbjuder ELLE nu i samarbete med MåBra en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.”Stressa ner – lev mer” är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt”

– Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter.”

– Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
  • Övningar i meditation och kroppskännedom
  • Djupavslappning före läggdags
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu endast 199 kronor – läs mer och börja direkt här!

 

 

Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka

Annons

Laddar