Catarina Königs lättlagade nyårsmeny – 3 recept
Det här är vad jag skulle kalla enkel lyx just för att det är så få ingredienser, men ändå en härlig trerätters som är smidig att göra till många. Jag börjar med mitt bästa – ostron – smaksatt med fin syra, smygande hetta och härlig kyla. Serveras med champagne. Till varmrätt blir det en tagliata på mitt vis med oxfilé, semitorkade tomater och gruyèrekräm. Så gott och enkelt! Till det ett rött vin från Italien med hög syra, fin fruktighet och örtighet i glaset. Som dessert har jag gjort en pavlovakrans som är enkel att förbereda. Matchar den med dessertvin eller avec, t ex calvados. Låt festen börja!
OSTRON MED TABASCO OCH RIVEN FRYST TOMAT
Riven tomat blir en häftig effekt!
Recept på ostron med tabasco>>
TAGLIATA MED OXFILÉ och GRUYÈREKRÄM
Klassisk italiensk rätt med tunt skivat kött och tomater. Här med en otrolig gruyèrekräm.
Recept på tagliata>>
PAVLOVAKRANS MED ÄPPELKOMPOTT OCH DULCE DE LECHE
Ett lyxigt och gott avslut på middagen. Denna dessert imponerar på gästerna, vi lovar!