Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Lata sommardagar i Sverige? 12 plagg som fulländar skärgårdsstilen

11 jul, 2023 
AvSade Borquez
AvJosefine Kanth
Sommar ute på skärgården - så bär du den typiska skärgårdsstilen
Välkomna lata dagar på landet, i båten eller på roadtrip i en ledig look med klassiska ränder, luftigt stickat och bekväma skor. ELLEs stylingredaktör Josefine Kanth listar 12 plagg för en sommarlook som osar skärdgård.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se Prinsessan Dianas ikoniska sommarlooksBrand logo
Se Prinsessan Dianas ikoniska sommarlooks

Sommaren är här och lediga semesterdagar står stundande för de flesta av oss. Och oavsett om du går mot en planerad eller oplanerad sommar till mötes så är det en sak som är säker. De där lata sommardagarna vi alla längtat efter, är äntligen här!

Och spenderar du sommaren i Sverige finns inget bättre än att välkomna sommaren med en avslappnad och ledig sommarstil. Tänk blåvita ränder, lätta linneplagg, sköna tofflor och stora stickade tröjor i färger som marinblått, vitt och rött!

Annons
Carolyn Basette-Kennedy går av en segelbåt
Stilikonen Carolyn Bessette-Kennedy är utan tvekan inspirationen för en perfekt avslappnad sommarstil – när Sverige bjuder på blåsiga sommardagar.
Ett randigt set med skjorta och shorts + en röd accessoar = 100 procent sommarstil med skärgårdskänsla! Här hos Bottega Veneta AW23.
Ett randigt set med skjorta och shorts + en röd accessoar = 100 procent sommarstil med skärgårdskänsla! Här hos Bottega Veneta AW23.
Annons

SÅ FÅNGAR DU SKÄRGÅRDSSLOOKEN

Sugen på att fånga skärgårdsstilen i sommar? Sitt lugnt i båten och låt ELLEs stylingredaktör Josefine Kanth ro dig i hamn med 12 plagg som fixar stilen. Skrolla vidare och kanalisera din inre Carolyn Bessette-Kennedy!

1.BLÅVIT RANDIG KAVAJ MED GULDKNAPPAR, VIKTORIA CHAN

Det randiga mönstret har sedan länge varit kopplat till sjömanskulturen och sommardagar ute till sjös. Missa inte att spana in den här blåvit randiga kavajen från Viktoria Chan som perfekt som uppklädd sommarjacka. Finns att köpa HÄR.

Blåvit randig kavaj med guldknappar, Viktoria Chan
Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

2. baddräkt, TOTeME

Låt en stilsäker baddräkt vara grunden till din look så är du alltid redo för ett dopp ute på skärgårdsöarnas vatten. Om du inte är sugen på ett dopp funkar den lika bra som en chic body! Denna kommer från Toteme och finns att spana in HÄR.

Annons
Svart baddräkt, Toteme
Klicka på bilden för att komma direkt till baddräkten.

3. Randiga LINNEBYXOR, ARKET

Fortsätt på det randiga spåret med ett dessa svartvit randiga linnebyxor från Arket. Det luftiga och sköna materialet är perfekt att bära under sommaren som både håller dig sval på dagarna och tillräcklig varm på kvällarna. Spana in byxorna som finns i flera färger HÄR. (reklamlänk)

Svartvit randiga linnebyxor, ARKET
Klicka på bilden för att komma direkt till linnebyxorna.

4. KEPS, GANT

Välj en keps för att skydda ansiktet från de starka UV-strålarna, när du är ute på en båttur runt skärgården. Spana in den här från Gant som finns att köpa HÄR. (reklamlänk)

Annons
Keps i naturvitt och svarta detaljer, GANT
Klicka på bilden för att komma direkt till kepsen.

5. SANDALER, HERMÈS

En röd accessoar blir pricken över i:et i din skärgårdslook. Det blir en perfekt kontrast till det marinblå och vita! Dessa sandaler kommer från Hermès och finns HÄR.

Röda sandaler, Hermes
Klicka på bilden för att komma direkt till sandalerma.

6. RANDIG T-SHRT, House of Dagmar

Ett plagg som är minst lika klassiskt som den vita enkla t-shirten är den randiga! Missa inte att spana in den här croppade varianten från House of Dagmar som finns HÄR (reklamlänk).

Annons
Svartvitrandig t-shirt, House of Dagmar
Klicka på bilden för att komma direkt till t-shirt.

7. JEANSTOPP, MIU MIU

Välj att addera denimplagg i din skärgårdslook och matcha med marinblå accenter! Denna denimtopp med monogram från Miu Miu ger en fin känsla, se den HÄR. (reklamlänk)

Jeanstopp, Miu Miu
Klicka på bilden för att komma direkt till jeanstoppen.

8. JEANSKJOL, OPÉRA SPORT

Para ihop jeanstoppen med en denimkjol och fånga den trendiga denim-on-denim-trenden. Jeanskjolen från Opéra Sport finns att spana in HÄR.

Annons
Jeanskjol, Opéra Sport
Klicka på bilden för att komma direkt till jeanskjolen.

9. FOTLÄNK, MAANESTEN

Smycka fotleden med en dekorativ fotlänk! Som denna från Maanesten som finns att köpa HÄR.

Fotlänk i guld, Maanesten
Klicka på bilden för att komma direkt till fotlänken.

10. VIT STICKAD KASHMIRTRÖJA, SOFT GOAT

Kvällarna ute på skärgården kan bli kyliga och då finns inget mer passande än kabelstickat! Missa inte att spana in den här kabelstickade kashmirtröjan från Soft Goat som behåller din kroppstemperatur varm under de kyliga sommarkvällarna. Finns att köpa HÄR. (reklamlänk)

Annons
Kabelstickad kashmirtröja, Soft Goat
Klicka på bilden för att komma direkt till kashmirtröjan.

11. TOFFLOR, FLATTERED

Ingen riktig sommar utan sommartofflor, inte sant? Dessa tofflor i slip-in modell kommer från Flattered och är minst lika trendiga som sköna! Finns att köpa HÄR (reklamlänk).

Tofflor i sandbeige, Flattered
Klicka på bilden för att komma direkt till tofflorna.

12. TOTEVÄSKA, SPORTY & RICH

Sugen på en väska lik Carolyn Bessette-Kennedy på bilden ovan? Spana in denna toteväska från Sporty & Rich som rymmer allt du behöver och lite till HÄR. (reklamlänk)

Beige sandväska med röda detaljer och rött axelband, Sporty & Rich
Klicka på bilden för att komma direkt till toteväskan.

Foto: Spotlight/Launchmetris, TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons