Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Bär trendiga virkade plagg i sommar – ELLE listar 9 plagg att spana in

07 jul, 2023 
AvSade Borquez
AvJosefine Kanth
Virkade val- ELLEs 9 sommarfavoriter
Semesterns mest stilsäkra signatur? Det virkade hantverket som genomsyrar garderobens alla delar – och får oss att vilja virka hela sommaren lång. ELLE listar 9 handplockade favoriter du måste spana in!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lollapalooza 2023: virkat & stickatBrand logo
Lollapalooza 2023: virkat & stickat

Virkat, virkat och virkat! Textiltekniken har dominerat vårens och sommarens trendscen – och det verkar inte lämna rampljuset någon gång snart! Modenamn som Simkhai, The Row, Missoni, Isabel Marant och Hermés är några som vill att man bar virkat under sommarsäsongen. Även danska The Garment anser att virkat är sommarens största trend just nu.

The Garmens SS23
The Garment SS23.
Hermes SS23
Hermes SS23.
Annons
Isabel Marant SS23
Isabel Marant SS23.
The Row SS23
The Row SS23.
Annons
Missoni SS23
Missoni SS23.
Simkhai SS23
Annons

ELLES VIRKADE SOMMARFAVORITER

Virkade plagg och accessoarer i alla möjliga färger och mönster är perfekt att bära under sommarens varma semesterdagar. Och denna säsong syns virkat som aldrig förr! Ett stylingtips är att kombinera den virkade textilen med andra textiler för att skapa en varierande och dynamisk look. Låt fantasin flöda och bestäm själv hur du vill styla den virkade trenden. Kanske är du, likt oss, även inspirerad till att virka dina egna plagg och accessoarer i sommar?

Annons

ELLEs stylingredaktör Josefine Kanth visar hur du bäst bär den heta sommartrenden under sommarens varma dagar – och listar några av sommarfavoriterna du måste spana in.

1.VIT Virkad hatt, CELINE by HEDI SliMANE

Vad sägs som en virkad huvudbonad i sommar? Denna från Celine by Hedi Slimane ramar in känslan och finns att se mer av HÄR.

Virkad hatt i off-white, Celine by Hedi Silmane
Klicka på bilden för att komma direkt till virkade hatten.

2. VIRKDAD baddräkt, MASSIMO DUTTI

Gör plats åt en ny virkad badfavorit – som funkar minst lika bra på stranden som till shorts på stan. Ett fint alternativ är denna baddräkt från Massimo Dutti som finns att köpa HÄR.

Annons
Virkad baddräkt i vitt, Massimo Dutti
Klicka på bilden för att komma direkt till virkade baddräkten.

3. MULTIFÄRGAD TOTEVÄSKA, MIU MIU

Virkat kommer i alla möjliga mönster och färger. Och blir extra fint när det kombineras! Som på denna toteväska i härliga jordfärger från Miu Miu. Finns att se mer av HÄR.

Multifärgad toteväska, Miu Miu
Klicka på bilden för att komma direkt till virkade väskan.

4. VIT VIRKDAD KLÄNNING, MANGO

En virkad klänning i vitt slår aldrig fel! Den tidlösa färgen som är enkel att styla är ett måste under sommarmånaderna. Spana in den här fina klänningen från Mango HÄR.

Annons
Virkad klänning i vitt, Mango
Klicka på bilden för att komma direkt till virkade klänningen.

5. VIRKAD KLÄNNING, Ganni

Är du rädd för att spilla på den vita virkade klänningen, men fortfarande sugen på att bära den fina texturen? Välj en variant i färg eller klassiskt svart! Som denna från Ganni som finns att köpa HÄR.

Svart virkad klänning, Ganni
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

6. VIT VIRKAD TOPP, THE ROW

Även ett av quiet luxury-trendens favoritmärken, The Row, har fallit för den virkade tekniken. Och deras virkade topp i vitt står högt upp på vår önskelista, se mer av den HÄR.

Annons
Virkad topp i vitt, The Row
Klicka på bilden för att komma direkt till virkade toppen.

7. VIRKAD VÄSKA, Lì PER LEI

Är du sugen på en iögonfallande väska med det lilla extra? Då ska du spana in svenska Lì Per Lei, som då och då släpper exklusiva drop av handgjorda virkade väskor i chic signaturmodell på sitt Instagram-konto. Håll utkik efter väskorna (som finns i alla möjliga färger) HÄR.

Brun virkad väska, Li Per Lei
Klick på bilden för att komma direkt till Li Per Leis instagram.

8. VIT VIRKAD KJOL, AYNI/SEEZONA

Luftigt och snyggt! En virkad kjol i vitt är perfekt att bära över en bikini eller en baddräkt under semester. Spana in den här läckra varianten från Ayni som finns att se mer av här på SEEZONA. (reklamlänk)

Annons
Vit virkad kjol, Ayni/Seezona
Klicka på bilden för att komma direkt till virkade kjolen.

9. SANDALETTER MED BLOMDETALJ, MAGDA BUTRYM

Blomdetaljer på skor är något som snabbt klättrat upp på trendlistan. Vi har sett allt från DIY-projekt på TikTok till modemärken som Magda Butrym gör flertalet kollektioner med blomdetaljer. Vi älskar dessa sandaler från Magda Butrym som finns att spana in HÄR.

Vita sandaler med rosmotiv, Magda Butrym
Klicka på bilden för att komma direkt till sandaletterna.

Foto: Spotlight/Launchmetrics, The Row

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons