Tryffelrostad brysselkål med mandel
13 dec, 2022
AvAnna Wendt
Alla julbord behöver något grönt som lättar upp – satsa på denna tryffelrostade brysselkål med mandel och apelsin. Så gott!
Annons
Tryffelrostad brysselkål med mandel
Julbordets godaste tillbehör får en lyxig twist av tryffel, pigg friskhet av apelsin och knaprighet från mandel. En hit!
10 bufféportioner
Annons
Du behöver:
500 g brysselkål
1 msk olivolja
1 tsk tryffelolja
1/2 tsk ingsalt
1 krm nymalen svartpeppar
1 apelsin, rivet skal
50 g mandelsplitt
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Dela brysselkålen på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och tryffelolja och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.
- Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills de är gyllene. Ta ut och lägg upp på ett vackert fat. Riv över massor av apelsinskal och strö över mandelsplitt. Avsluta med lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
Blir det brysselkål över så laga en riktigt maxad carbonara
Foto: Lisa Björner
Annons