Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Sallad med lax, sparris och avokado

12 apr, 2024 
AvLouisa Lorang
Recept på sallad med lax, sparris och avokado
Lene Samsø
Den här enkla salladen med lax, sparris och avokado får en härlig touch av Asien tack vare den magiska ingefärsdressingen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo
Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Sallad med lax, sparris och avokado

Soja, sesam och ingefära sätter en asiatisk ton på salladen med rökt lax.

Annons

10 bufféportioner

Du behöver:

1 huvud romansallad
2 knippen grön sparris
4 avokador
400 g varmrökt lax
2 msk rostade sesamfrön, gärna svarta och vita

Ingefärsdressing:

2 tsk finriven färsk ingefära
1 msk strösocker
½ dl japansk soja
3 msk färskpressad limesaft
1 msk rostad sesamolja

Gör så här:

  1. Gör dressingen först. Blanda ingefära, socker och soja i en skål. Smaka av med limesaft och sesamolja.
  2. Plocka och skölj salladen. Bryt av den nedre, träiga delen av sparrisen och kasta. Koka sparrisen i ½ cm kokande vatten under lock i 30 sekunder. Ta upp och skölj i kallt vatten. Dela och kärna ur avokadorna. Tärna köttet. Vänd bitarna i lite limesaft om de inte ska serveras strax.
  3. Fördela sallad, sparris och avokado på ett fat. Toppa med bitar av varmrökt lax, ingefärsdressing och sesamfrön och servera.

Foto: Lene Samsø

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons