Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Paj med varmrökt lax och gräslök

23 feb, 2024 
AvEva Boström
Recept på paj med varmrökt lax och gräslök
Lisa Björner
I den här pajen får du varmrökt lax både på toppen och i innehållet. Gräslöken ger en försmak av ljumna sommarkvällar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gin & Tonic – en klassisk drink du lätt gör hemmaBrand logo
Gin & Tonic – en klassisk drink du lätt gör hemma

Paj med varmrökt lax och gräslök

Varmrökt lax både i fyllningen och på toppen – lyx!

God paj med varmrökt lax och gräslök
Läckert med varmrökt lax och gräslökLisa Björner
Annons

4 portioner

Du behöver:

125 g smör
3 dl vetemjöl eller ­mandelmjöl
2 msk vatten

Fyllning:

4 salladslökar
1 msk smör
3 ägg
3 dl grädde
1 tsk salt
2 krm peppar
½ dl hackad gräslök
100 g varmrökt lax
2 dl riven ost

Garnering:

50 g varmrökt lax
3 msk hackad gräslök
½ hackad rödlök
½ skivad citron

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Arbeta ihop smör, mjöl och vatten till en deg, ­gärna i matberedare. Kavla ut och klä en avlång pajform med degen. Ställ i kylen i 20 minuter.
  2. Skölj, strimla och stek salladslöken lätt i smör. Vispa ihop ägg, grädde, salt, peppar och gräs­lök. Dela laxen i bitar.
  3. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Strö riven ost i botten på pajskalet, därefter lök och lax. Häll över äggblandningen, grädda i ca 40 minuter. Dela laxen till garneringen i bitar och toppa pajen med dem, gräslök, rödlök och citron.

Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons