Annons

Annons

Waldemarsuddes vårsatsning: Joan MiróInget att göra i helgen? Befinner du dig i Stockholm kan du ta dig till Prins Eugens Waldemarsudde för att se vårens stora utställning med verk av Joan Miró.

Förra lördagen, den 11 februari, öppnade vårens stora utställning med verk av den spanske surrealisten Joan Miró (1893-1983), en av 1900-talets mest uppmärksammade konstnärer.

Utställningen, som går under namnet, Vardagslivets Poesi, äger rum på Prins Eugens Waldemarsudde i Stockholm och pågår fram till den 4 juni. I den omfattande presentationen visas pmålningar, skulpturer, teckningar, textila verk, grafiska blad och affischer.

Annons

miro-1

– Det är en stor glädje för Prins Eugens Waldemarsudde att få visa en inspirerande utställning med verk av den världskände konstnären Joan Miró. Mirós sociala engagemang, bland annat för frihet och mot förtryck, visar på konstnärskapets starka aktualitet i vår egen tid. Hans djupt personliga bildspråk har en stark igenkänningsgrad som influerat inte bara senare tiders konstnärer, författare och musiker utan även grafiska formgivare och designers inom både konsthantverk och mode, berättar Karin Sidén, överintendent och museichef vid Prins Eugens Waldemarsudde.

Urvalet har skett med ett särskilt fokus på den konstnärliga arbetsprocessen och konstnärens sociala engagemang.

Waldemarsudde har i samband med utställningen även tagit fram en bok samt ett antal affischer som finns tillgängliga i butiken.

miro

Läs mer om saken här.

Foto Prins Eugens Waldemarsudde

(0)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 

Annons

Laddar