Annons

Annons

Nu börjar Taku Taku med veganbruncher i Stockholm


Nu börjar Taku Taku med veganbruncher i Stockholm

Glädjande besked för alla veganer där ute! Från och med i helgen kommer snabbmatskedjan Taku Taku börja servera vegansk brunch.

Sveriges första veganska snabbmatskedja Taku Taku slog upp portarna i våras till mångas stora förtjusning, och nu meddelar kedjan att de även kommer att börja med brunch på Norrsken i Stockholm.

Taku Taku Norrsken, som ligger på Birger Jarlsgatan, har ett lite annorlunda upplägg än de övriga restaurangerna. Här har de nämligen sitt testkök där de leker fram nya veganska koncept och därför kan man hitta nya, tillfälliga rätter på menyn då och då.

Annons

– Vårt mål är att fylla ett tomrum som jag tycker finns för dem som vill äta mer plantbaserat. Veganska bruncher finns det inte så många av vad jag vet? Dessutom har veganscenen inte känts lättillgänglig för alla utan nästan varit lite underground, säger grundaren Sebastian Schauermann.

Läs mer: Nya veganprodukten innehåller mer protein än kyckling

Hans vision är att Taku Takus huvudmålgrupp i framtiden ska utgöras av köttätare, och vänder sig därför inte till veganer i första hand.

– Veganerna är ju redan övertygade gäster, thank god. Och jag som själv äter kött ibland saknade något lättsamt och spännande koncept som inte gjorde avkall på min bekvämlighet och vardag för att nå mitt mål att äta mer veganskt.

Schauermann avslöjar också att Taku Taku står inför en stor eventuell expandering av kedjan, och om allt går enligt planerna kommer expanderingstakten att öka drastiskt.

– Tänk vad det skulle innebära? I dag serverar vi bara 600 veganska rätter om dagen, tänk dig att vi skulle öka det med 100. Vilken vinst för klimatet det skulle vara!

Läs mer: Recept på veganska våfflor – hitta de hemliga ingredienserna

Varje helg från och med den 9 september kommer det alltså gå att äta brunch i sällskap av DJ på Taku Taku Norrsken. Taku Taku finns även på Paradiset Matmarknad i Sickla och på Paradiset Söder på Brännkyrkagatan, men där kommer inte bruncherna att serveras.

(123)
(0)
(0)
Annons


Annons


Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
Annons

Laddar