Annons

Annons

Därför fryser du om händerna på jobbet – och det kan du göra åt problemetFryser du ofta om händerna när du är på jobbet? Du är inte ensam. Här är en av de vanliga orsakerna som kan vara boven bakom problemet.

Att lida av kalla händer är inget ovanligt och det kan finnas flera anledningar till att du fryser om händerna. Men om du oftast fryser när du är på jobbet kan det vara en vanlig och ofta bortglömd orsak som ligger bakom – nämligen spända axlar.

Läs också: Kvinnor, därför ska vi ta sovmorgon för hälsans skull

– Även om det finns ett stort antal möjliga anledningar till ständigt kalla händer så kan en av orsakerna vara stelhet i axlarna, vilket är vanligt bland personer som jobbar vid en dator under en längre tid, säger massören Polly Stevens till Good Housekeeping och fortsätter:

Annons

– Spänningarna i axlarna kan orsaka ett lätt tryck på musklerna i armhålan som i sin tur kan bromsa blodflödet från arm till hand och orsaka kalla händer.

Läs också: Ny studie avslöjar: Giftermål kan försämra din hälsa

För att minska på spänningarna och förebygga kalla fingrar kan det hjälpa att stretcha, få en massage, röra på sig eller ta ett varmt bad för att få musklerna att slappna av. Lider du av kroniskt kalla händer och stela axlar bör du ta hjälp av en läkare samt få din hållning kontrollerad.

Inte stel i axlarna? Andra faktorer som kan vara boven bakom dina kalla fingrar är nervositet, rökning, stillasittande, ärftlighet, lufttemperaturen eller din klädsel.

Läs också: Därför kan det vara smart att sluta duscha tillsammans

Foto: Shutterstock
Källor: Good Housekeeping, Vårdguiden

Artikeln publicerades först på MåBra.

 

(34)
(0)

Känner du dig stressad? Lär dig hantera din stress med ny digital kurs!

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför erbjuder ELLE nu i samarbete med MåBra en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.”Stressa ner – lev mer” är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt”

– Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter.”

– Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
  • Övningar i meditation och kroppskännedom
  • Djupavslappning före läggdags
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu endast 199 kronor – läs mer och börja direkt här!

 

 

Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar