Annons

Annons

UniformsskjortanELLE ger dig koll på de senaste och största trenderna. Idag: uniformsskjortan. Inspireras av den diskretare uniformslooken som tagit över efter Balmains militärmanöver. Susanna Strömqvist berättar allt du behöver veta...


Prydligt och välpressat. Uniforms-skjortan rättar sig i modeledet.

av SUSANNA STRÖMQVIST foto OLIVIER DEGOULANGE

Modets extravaganta militärmanöver med metall-knappar, medaljer och snörmakerier à la Balmain är över för den här gången. Nu gör modevärlden helt om och satsar på en diskretare uniformslook. Den enkla skjortan, med eller utan välpressade ficklock, är ett av de bästa basplaggen i den nya, minimalistiska funktionsgarderoben.

Annons
Gilla ELLE på Facebook

Célines trendsättande designer Phoebe Philo har redan gjort den slanka, vita skjortan med frackbröst till ett signaturplagg. Chloés Hannah MacGibbon håller den strama linjen med prydligt knäppta skjortor.

Hos Dries van Noten blir den nya uniformsskjortan ett av höstens stapelplagg – så passa på att reafynda säsongens skjortor redan nu i sommar. Eller varför inte investera i äkta vara på överskotts-butiken i väntan på höstens kollektioner? Uniformsskjortan i allt från vitt, marinblått och stålblått till kakibeige och militärgrönt funkar till det mesta även i höstens garderob. Men glöm inte att stryka fint och knäppa ordentligt hela vägen.

HR_SS10N_SC_X_ALEXWANG_0048

Alexander Wang

HR_SS10N_SC_X_RAGBONE_0064
Ragbone

HR_SS10N_SW_X_SCHOULER_0022
Proenza Schouler

HR_SS10P_SC_X_CELINE_0010

Celine

HR_SS10P_SC_X_CHLOE_0010
Chloe

HR_SS10P_SC_X_CHLOE_0040
Chloe

HR_SS10P_SC_X_VUITTON_0059
Louis Vuitton

HR_Van-Noten-F10-072
Dries van Noten

HR_Van-Noten-F10-073
Dries van Noten

(0)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 

Annons

Laddar