Annons

Annons

Här finns Sveriges bästa caféer 2018 – är ditt favoritställe med på listan?


Här finns Sveriges bästa caféer 2018 – är ditt favoritställe med på listan?

I måndags presenterades årets White guide-lista med säsongens bästa caféer. Det delades även ut pris till vinnarna i åtta olika kategorier. Här är vinnarna - som alla är väl värda ett besök i sommar!

För sjätte året i rad presenterar White Guide en lista med Sveriges bästa caféer. Av 338 fik har åtta stycken prisats inom olika kategorier – ta del av hela listan.

Samtliga 338 caféer i White Guide 2018 >>

Årets bästa café:

PM Bröd & Sovel, Växjö.

Annons

Motivering: För att ha skapat ett heltäckande utbud samtidigt som man bevarat fokus på varje enskild del av fikaupplevelsen – här vill vi sitta hela dagen och njuta av allt från högklassiga desserter och surdegsbröd till champagne!”

Årets bageri:

Söderberg & Sara Stenugnsbageri, Ystad

Motivering: ”För att ständigt överraska med nya idéer, grepp och bakverk och för det målmedvetna och envisa arbetet med att förvandla lokalt, ekologiskt mjöl från små kvarnar till sensationellt bra bakverk och bröd.”

Årets värt en resa:

FAMILJEN, Tärnaby

Motivering: ”För att ha skapat en oas för kvalitetsmedvetna fika- och fjällturister. Lokala mikrorosterier säkrar unikt kaffe och lokalt bakat tunnbröd och naggande goda små bakverk gör att vi gärna åker långt för ett besök här.”

Årets fikaställe:

Olof Viktors, Glemmingebro

Motivering: ”För att ha skapat en sann fikaoas som folk vallfärdar till i ur och skur oavsett säsong – och som lyckas behålla den genuina känslan och omsorgen om gästerna även när det är rusning till de välfyllda diskarna.”

Foto: Klas Andersson

Årets stjärnskott:

Leijon Stenugnsbageri & konditori, Uppsala

Motivering: ”För sin utmärkta kombination av gediget hantverk, exklusivitet och lekfullhet ha bidragit till att ytterligare lyfta en av Sveriges bästa fikastäder, inte minst genom att skapa den officiella bandybakelsen.”

Årets kaffebar:

Johan & Nyström, Norrlandsgatan, Stockholms

Motivering: ”För att med ett outtröttligt driv och pedagogisk talang fortsätta att driva och utveckla kaffescenen – så till den grad att vi börjar ifrågasätta vad en kaffebar egentligen är. Med stor spets och varm kompetens erbjuds vi här det senaste i kaffe- och tebranschen. Hatten av.”

Årets hållbara café:

Annas Hembageri, Mariefred.

Motivering: ”För att med ”mormors-regeln” i bakhuvudet leverera urgoda bakverk som bakats med kompromisslöst och medvetet råvarufokus och kryddats med många nypor kärlek.”

Årets konditori:

Nilsson konditori & Bageri, Oskarshamn

Motivering: ”För att med en imponerande hantverksskicklighet och smaksäkerhet skapa ett generöst sortiment av såväl klassiska som moderna bakverk av högsta kvalitet. Det vänliga bemötandet är ett extra plus.”

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

LÄS OCKSÅ:

Här finns Sveriges bästa caféer – är något av dem ditt stamställe?

19 inspirerande kakelgolv från Paris gator och caféer

Grattis chokladälskare! Nu öppnar ett café med bara Nutellaprodukter

(35)
(0)
(0)
Annons


Annons

Annons


Annons

För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Laddar