Annons

Annons

Studie: Föräldrar som prioriterar sina barn är lyckligareDu behöver inte låta dina barn komma i andra hand för att själv bli lycklig, visar forskning – det är snarare tvärtom.

Föräldrar som sätter barnen i centrum känner sig lyckligare och mer tillfreds än föräldrar som prioriterar sina egna behov framför sina barns, visar en studie publicerad i Social Psychological and Personality Science

Annons

Studien analyserade svar från 322 föräldrar kring deras syn på föräldraskapet, hur mycket fokus de satte på sina barn och hur lyckliga de var när de gjorde olika aktiviteter. Resultaten visade då att föräldrar som sätter barnen främst är lyckligare generellt – de upplever livet som mer meningsfullt och mår bättre, både när de umgås med sina barn och när de gör andra saker.

LÄS OCKSÅ: NY FORSKNING – FÖRÄLDRAR LEVER LÄNGRE

Föreställningen att föräldrar som prioriterar sina barns välmående före allt annat skulle tappa bort sig själva eller underminera sina egna behov stämmer alltså inte, menar forskarna.

Gilla ELLE på Facebook

– Denna analys pekar på att ju mer omsorg och uppmärksamhet människor ger till andra, desto lyckligare blir de. Från detta perspektiv ser man att ju mer involverade föräldrar är i sina barns välmående – det vill säga, ju mer barn-centrerade de är – desto lyckligare och mer meningsfullt kommer de att uppleva föräldraskapet, skriver forskarna i sin rapport.

Källa Science Daily
Foto IBL

(307)
(0)

Känner du dig stressad? Lär dig hantera din stress med ny digital kurs!

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför erbjuder ELLE nu i samarbete med MåBra en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.”Stressa ner – lev mer” är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt”

– Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter.”

– Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
  • Övningar i meditation och kroppskännedom
  • Djupavslappning före läggdags
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu endast 199 kronor – läs mer och börja direkt här!

 

 

Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 

Annons

Laddar