Annons

Annons

Sommarens bästa stränder – enligt svenskarna självaBadsäsongen har redan dragit igång på sina håll i Sverige. Och när svensken själv får välja favoritstrand är det tajt i toppen.

Alla produkter/länkar är valda av ELLE. Inlägget innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Läs mer om hur det fungerar här.

De flesta har sin egen favoritplats att bada på. Det kan handla om en avskild brygga vid en sjö, en solvarm klippa eller en plats på en späckad sandstrand. Smaken är, som bekant, delad.

Annons

Nu har TNS SIFO, på uppdrag av reseföretaget Resia, gjort en djupdykning i frågan om vilken som är svenskens favoritstrand.

Och det blev tätt i toppen när både Tylösand i Halland och Böda Sand på Öland tog en delad förstaplats.

– Det känns fantastiskt roligt och smickrande. Det finns många fina stränder i vårt avlånga land och att svenska folket tycker att Tylösand är en av de finaste är det bästa betyget man kan få. Hoppas att vi kan leva upp till detta i sommar, säger Elisabeth Haglund, vd på Hotel Tylösand i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: 7 OTROLIGA HOTELL

Bästa erbjudandet från Hotels.com just nu hittar du här >

Även längre ner på pallen är det delade platser. Enligt undersökningen kommer skånska Skanör-Falsterbo och Sudersand på Fårö tvåa. På topplistan finns även Skrea strand i Falkenberg, Pite havsbad i Piteå och Sandhammaren på Österlen.

Sveriges bästa stränder:

1. Tylösand och Böda Sand

2. Skanör/Falsterbo och Sudersand

3. Skrea Strand, Pite Havsbad och Sandhammaren

4. Tofta, Mellbystrand, Stenshuvud och Varberg strandpromenad

5. Getterön

TNS SIFO:s undersökning bygger på 1070 intervjuer.

Foto IBL

 

(15)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar