Annons

Annons
Annonssamarbete med Rituals

5 ritualer som ger mer energi och mindre stressTar stressen en alldeles för stor plats i ditt liv? I en hektisk vardag kan det vara svårt att hitta balansen men låt inte det hindra dig från att försöka. Så kan du vända dina vardagliga rutiner till meningsfulla ritualer.

När vardagens måsten tar så gott som all din energi gäller det att hitta de där små stunderna för dig själv. En stund här och nu där du tillåter dig själv att slappna av och andas. Men att bara vara i stunden är svårt och kräver lite övning från din sida. För de där stunderna finns överallt och när som helst. Det kan vara när du tvättar händerna eller när du dricker en kopp te. Det är kanske ögonblick som inte verkar så meningsfulla, men om du gör dem till dina kan dessa små stunder bli meningsfulla och avkopplande ritualer.

Rituals

Det var också slow down som var temat när Rituals och ELLEs Anja Forsnor bjöd in ELLE-läsarna till ett event med meditation, hälsosam mat, behandlingar och produkttips en tisdagskväll i februari.

Här är 5 ritualer som kan hjälpa dig hitta energi och balans i vardagen

Förnyande – The Ritual of Sakura

Den här ritualen hämtar sitt ursprung från Japans årliga körsbärsblomregn som ses som ett spirande av nytt liv. Låt varje dag vara en ny början och känn dig förnyad med en skön sockerskrubb fylld med naturlig rismjölk och härligt doftande körsbärsblomma. Njut också av en upplyftande kopp grönt te med jasmin som en del av en meningsfull ritual.

Balanserande – The Ritual of Ayurveda

Foto: David Thunander

Ett liv i balans är hela filosofin bakom Ayurveda där tanken är att förbättra ditt välmående genom att ge näring till dina kroppsenergier. Med hjälp av denna ritual kan du balansera kropp, sinne och själ. Beroende på vilken energi, också kallat dosha, som är dominerande hos dig kan du skapa en meningsfull ritual med en torrolja speciellt för din energityp: Kapha, Vata eller Pitta (du kan ta reda på vilken dosha du domineras av på Rituals.se). Du kan även tända ett väldoftande ljus med doft av mandelolja och indisk ros för en extra rogivande stund.

Lugnande – The Ritual of Dao

Dao produkter från Rituals

The Ritual of Dao fokuserar på att uppnå harmoni. Ritualen har inspirerats av en gammal kinesisk filosofi som vill uppnå harmoni mellan yin och yang. För att skapa lite ro i hemmet kan du spraya en lugnande doftspray över dina sängkläder och hud. Och för att göra en trist diskstund till en meningsfull och lugnande ritual kan du använda dig av handtvål, diskmedel och handkräm från The Ritual of Dao.

Renande – The Ritual of Hammam

Skapa en meningsfull ritual för dig själv med The Ritual of Hammam som är inspirerad av en världens äldsta rengöringstraditioner. Låt kvällens bad eller dusch bli bara din stund där du sluter ögonen och njuter av att bli ren med en skön kroppskrubb baserad på exfolierande havssalt med värmande ingefära och eukalyptus. Efter badet kan du massera in en skön massageolja.

Upplyftande – The Ritual of Laughing Buddha

Rituals

Få mer energi med Laughing Buddha-produkterna som innehåller upplyftande citrusdoft. Den här ritualen är inspirerad av den kända munken Buddha som spred glädje var han än gick. Gör det till en daglig ritual att smörja in dig med en härlig kroppskräm som doftar av söt apelsin och cederträ efter en dusch med en lika väldoftande duscholja.

Läs mer om Rituals produkter

Läs också:
8 sätt att bli mer närvarande och minska stressen i vardagen
Anja Forsnor: ”Dagen jag slutade andas”

(49)
(0)
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar