Annons

Annons

De dagarna är bäst att ta semester 2018!Hur mycket vi än gillar våra jobb är det svårt att säga att man längtar tillbaka när man ligger dåsig på en strand och suger i sig en vattenmelon. Så om du nyss fått lämna melonen för att återgå till verkligheten kan det vara skönt att... ha nya meloner att se fram emot. Eller ja, mer semester alltså.

Känslan när man första dagen på jobbet efter semestern får frågan ”hur känns det att vara tillbaka?” kan beskrivas som… nedslående. Det blir så definitivt – perioden du väntat på i 11 månader är över och nu känns det osannolikt att du någonsin kommer ha semester igen.

Annons

Men just därför ska du boka in nästa resa redan nu, så att du har något att fästa tankarna på när jobbet känns som allra tyngst. För att underlätta för dig har vi letat fram de perioder under hösten och vintern 2017, samt våren 2018, då du får ut mest av dina semesterdagar.

LÄS OCKSÅ:

10 AV DE BÄSTA HOTELLEN I EUROPA

7 PLATSER I VÄRLDEN ATT FRIA PÅ

11 PLAGG ATT KLICKA HEM INFÖR WEEKENDRESAN

1. DECEMBER/JANUARI. Juldagen infaller på måndag den 25 december och annandag jul den 26 december. Nyårsdagen 2018 infaller på måndag den 1 januari. Tar du ledigt den 27-29 december får du tio dagars sammanhängande ledighet mellan den 23 december och den 1 januari.

Ta: 3 semesterdagar.

Få: 10 dagars sammanhängande ledighet.

2. MARS/APRIL. Skärtorsdagen infaller på torsdag den 29 mars och är för många en halvdag. Långfredagen är röd och infaller dagen efter, den 30 mars. Annandag påsk följer på måndagen den 2 april och är också röd. Tar du ledigt måndag – onsdag den 26-28 mars får du 10 dagars sammanhängande ledighet mellan den 24 mars och den 2 april.

Ta: 3-4 semesterdagar.

Få: 10 dagars sammanhängande ledighet.

3. MAJ. Valborgsmässoafton infaller måndagen den 30 maj och är för många en halvdag. Första maj infaller en tisdag och är röd dag. Ta ledigt på Valborgsmässoafton måndagen den 30 maj och få 4 dagars sammanhängande ledighet.

Ta: 0,5-1 semesterdag.

Få: 4 dagars sammanhängande ledighet.

4. Kristi himmelfärdsdag infaller torsdagen den 10 maj och följande fredag är därför en klämdag för många.

Ta: 0-1 semesterdag.

Få: 4 dagars sammanhängande ledighet.

Så vart ska du åka? Här är några av världens vackraste stränder . 

(4)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar