Annons

Annons

Ny studie: Så vet du om ditt namn matchar ditt utseendeSer du ut som en Johanna eller som en Kristina? En ny studie ger svar...

Känner du någon som inte alls passar i sitt namn, rent utseendemässigt? Eller tycker du kanske att du själv inte ser ut som det du heter?

Enligt en ny studie från University of Otago i Nya Zeeland finns det en korrelation mellan en persons namn och ansikte – och vi föredrar när namnet och utseendet passar ihop. Forskarna upptäckte till och med att vi är mindre benägna att rösta på en politiker vars namn inte matchar med deras ansikte.

Läs även: 20 kändisar som har bytt namn – så hette de från början

Det hela har att göra med hur namnet låter. Personer med rundare och mjukare ansiktsform passar bättre i namn med rundare ljud, det vill säga när munnen formar en cirkel när du säger namnet. Har du ett runt eller ovalt ansikte passar du med andra ord i namn såsom Sofia, Gunilla eller Monica.

Annons

Har du istället ett mer kantigt och rektangulärt ansikte passar du bättre i namn som ger ett skarpare ljud och har hårdare konsonanter, såsom Katarina, Therese eller Petra, enligt forskarna.

Stämmer ditt utseende med ditt namn?

Foto: IBL Källa: Country Living 

Artikeln publicerades först på Femina.

(28)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 

Annons

Laddar