Annons

Annons

Så ställer sig världens bästa designers till att klä Melania TrumpTommy Hilfiger ger tummen upp, men Marc Jacobs säger prompt nej. Här är 16 av världens bästa designers om att klä – eller inte klä – den nya presidenthustrun.

I november uppmanade designern Sophie Theallet sina kollegor att inte klä Vita husets nya First lady Melania Trump, detta för att ta ställning mot Donald Trumps politik. I ett öppet brev skrev hon bland annat: ”som en som strävar efter mångfald, individuell frihet och respekt för alla livsstilar kommer jag inte att låta mig associeras på något sätt med USA:s nästa first lady.”

Annons

Men redan på nyårsafton syntes Melania i en klänning från Dolce & Gabbana, något som den italienske designer Stefano Gabbana tackade för i ett ett inlägg på Instagram. Theallets uppmaning verkade inte ha burit frukt hos den italienska duon i alla fall.

Elle.com har gjort en lista på vilka designers som är för, och emot, att klä den nya presidenthustrun.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Diane von Furstenberg: För att klä Melania

”Donald Trump blev vald och kommer att bli vår president. Melania förtjänar samma respekt som tidigare first ladys. Vår roll som en del av modeindustrin är att promota skönhet, inkludering, mångfald.”

 

 

 

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Tom Ford: Emot att klä Melania

”Jag blev tillfrågad om att klä henne för flera år sedan och tackade nej. Hon är inte nödvändigtvis min ‘image’. Och, du vet, som first lady… Jag är demokrat och röstade på Hillary och är väldigt besviken för att hon inte blev vald – men även om Hillary hade vunnit så skulle hon inte ha burit mina kläder. De är för dyra. Och jag menar inte det på ett dåligt sätt. De är inte ytligt dyra. Det handlar om hur mycket det kostar att göra dem.”

 

 

 

Foto: IBL Bildbyrå

Foto: IBL Bildbyrå

Carolina Herrera: För att klä Melania

”Jag tror att de kommer att sträcka ut handen om två eller tre månader, för att det handlar om mode. Man kommer att se alla klä Melania. Hon representerar USA.”

 

 

 

 

Foto: IBL Bildbyrå

Foto: IBL Bildbyrå

Marc Jacobs: Emot att klä Melania

”Jag har inget intresse över huvud taget av att klä Melania Trump. Jag såg aldrig [Sophie Theallets] brev. Men personligen skulle jag hellre lägga min energi på att hjälpa dem som kommer att skadas av Donald Trump och hans supportrar.”

 

 

 

Foto: IBL Bildbyrå

Foto: IBL Bildbyrå

Humberto Leon: Emot att klä Melania

Kenzo, Opening Ceremony

”Ingen borde klä henne, och om hon köper dina kläder – tala om för folk att du inte stöttar det. Ni vet vilka ni är!”

 

 

 

Foto: IBL Bildbyrå

Foto: IBL Bildbyrå

Naeem Khan: Mittemellan

”Jag är ingen politiker, jag är en modedesigner – men jag har en åsikt och en lojalitet. Jag bryr mig verkligen om vårt lands värderingar och känner att det är något som saknas i vår nya regering. Jag är väldigt skeptisk och jag är rädd för vart vi är på väg. Men, jag tror vi får vänta och se.”

 

 

Klicka på pilen för att få reda på hur andra designers ställer sig i frågan!

1 2 3 4

(27)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 

Annons

Laddar