Annons

Annons

Så smakar vegetariska nyheten Pulled OatsHavre har sedan länge utmanat mjölkprodukterna i mejerikylen, nu gör samma sädesslag succé som grönt alternativ till kött.

Pulled Oats är ett helt nytt typ av vegetariskt protein som nu nått Sverige. Precis som namnet avslöjar är produkten gjord på havre, men innehåller också baljväxter. Det färdiga vegetariska resultatet finns som neutral variant men också smaksatt med soltorkade tomater och persilja samt i en asiatisk version.

Läs också: Nya veganprodukten innehåller mer protein än kyckling

Men hur smakar pulled havre? ELLEs kompissajt MåBra har provat!

Annons

 

Pulled oats – naturell

Neutral smak och den enda förpackningen där man möjligtvis kan känna en svag smak av söt havre, men en liten beska rätar upp och hindrar tankarna från chokladbollar. Konsistensen är bitig, något smulig och ibland ”oumphig”. Den neutrala varianten kräver absolut kryddsättning. Vi använde den med stor framgång tillsammans med tacokryddor och traditionella tillbehör till tacomyset.

Betyg: 4 av 5

Pulled oats – tomater, rökt paprika och persilja

Den här smaksättningen har störst utmaning i panelen. Vi använde den barbeque-style och hjälpte upp den med hickorysmakande sås, sallad och grönsaker i pitabröd. Den serverades också med italienska baktankar tillsammans med smörfrästa gnocchi, färsk basilika, citronzest och persilja.

Betyg: 3 av 5

Pulled oats – ingefära och lime

Testpanelens favorit! Här hittar vi smaker av Thailand utan att skrämma bort barnen med för mycket hetta. Perfekt till en nudelsallad med färsk koriander, kryddsättningen gjorde den också till en snabb genväg i en gryta med kokosmjölk.

Betyg: 5 av 5

Recept: Vegansk tacofredag med Pulled Oats

Veganskt recept med pulled oats

Agnes Gällhagen från Cashew Kitchen bjuder på Pita tostadas med spiskumminkryddad Pulled Oats, avokado & vegansk senapsmayo.

Klicka här för recept!

Artikeln publicerades först på MåBra.

 

(0)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar