Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Så smakar vegetariska nyheten Pulled Oats

08 sep, 2017 
AvJennie Sandberg
Havre har sedan länge utmanat mjölkprodukterna i mejerikylen, nu gör samma sädesslag succé som grönt alternativ till kött.
Annons

Pulled Oats är ett helt nytt typ av vegetariskt protein som nu nått Sverige. Precis som namnet avslöjar är produkten gjord på havre, men innehåller också baljväxter. Det färdiga vegetariska resultatet finns som neutral variant men också smaksatt med soltorkade tomater och persilja samt i en asiatisk version.

Men hur smakar pulled havre? ELLEs kompissajt MåBra har provat!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

 

Pulled oats – naturell

Neutral smak och den enda förpackningen där man möjligtvis kan känna en svag smak av söt havre, men en liten beska rätar upp och hindrar tankarna från chokladbollar. Konsistensen är bitig, något smulig och ibland ”oumphig”. Den neutrala varianten kräver absolut kryddsättning. Vi använde den med stor framgång tillsammans med tacokryddor och traditionella tillbehör till tacomyset.

Betyg: 4 av 5

Pulled oats – tomater, rökt paprika och persilja

Den här smaksättningen har störst utmaning i panelen. Vi använde den barbeque-style och hjälpte upp den med hickorysmakande sås, sallad och grönsaker i pitabröd. Den serverades också med italienska baktankar tillsammans med smörfrästa gnocchi, färsk basilika, citronzest och persilja.

Annons

Betyg: 3 av 5

Pulled oats – ingefära och lime

Testpanelens favorit! Här hittar vi smaker av Thailand utan att skrämma bort barnen med för mycket hetta. Perfekt till en nudelsallad med färsk koriander, kryddsättningen gjorde den också till en snabb genväg i en gryta med kokosmjölk.

Betyg: 5 av 5

Recept: Vegansk tacofredag med Pulled Oats

Agnes Gällhagen från Cashew Kitchen bjuder på Pita tostadas med spiskumminkryddad Pulled Oats, avokado & vegansk senapsmayo.

Artikeln publicerades först på MåBra.

 

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons