Så blir du av med hudknottrorna keratosis pilaris

Keratosis pilaris – produkter som hjälper
Keratosis pilaris, mer kända som hudknottror kan vara irriterande för många och bland annat visa sig som prickar på armarna. Men misströsta inte. ELLE vet hur du blir av med dem.
Annons
Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Det är inte bara ansiktet som är i behov av en daglig hudvårdsrutin – även kroppen förtjänar lite kärlek. ELLE förklarar hur du ska ta hand om din hud om du har problem med keratosis pilaris, också känt som hudknottror.

Vad är keratosis pilaris?

Keratosis pilaris ser ut som små knottror och kommer oftast på överarmarna och baksida lår. Ibland kan knottrorna se ut som mindre finnar och klämmer du dem reagerar de oftast likt en pormask.

Varför får man keratosis pilaris?

Hudtillståndet är väldigt vanligt och helt ofarligt. Vad som händer är att huden tappar sin förmåga att bilda ett normalt hornlagar. När huden förnyar sig själv så fastnar de gamla hudcellerna i hårsäckarna och knottror bildas.

Annons

Hur behandlar man keratosis pilaris?

Det bästa sättet att bli av med keratosis pilaris är att använda kroppsprodukter som innehåller någon form av exfolierande syra. Detta hjälper nämligen till att lösa upp knottrorna som bildats. Utöver detta kan det vara bra att använda en kroppspeeling någon gång i veckan för att ytterligare hjälpa huden med exfoliering. Har man keratosis pilaris kan man också uppleva att huden blir väldigt torr. Det kan därför vara ett tips att använda en återfuktande lotion för att fuktboosta huden.

Annons

Produkter för dig som vill bli av med keratosis pilaris:


Kroppsskrubb som innehåller både AHA-syra och små korn för en mer intensiv exfoliering. Använd cirka två gånger i veckan för bästa resultat, från Jan Marini. Finns att köpa här!  (reklamlänk via Apprl)

Bodylotion som innehåller både PHA- och AHA-syra. Krämen återfuktar huden samtidigt som den bidrar till en mild exfoliering som hjälper till att lösa upp keratosis pilaris, från Exuviance. Finns att köpa här!  (reklamlänk via Apprl)

Rengörande kroppsspray med salicylsyra som hjälper till att behandla keratosis pilaris, men också finnar på kroppen, från Murad. Finns att köpa här! 

Annons
Dela på:

Annons
 

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE:

Laddar