Annons

Annons

Restaurang i Stockholm vinner världspriset ”Årets bästa nya restaurang”


Restaurang i Stockholm vinner världspriset

Kombinationen av stram, modern men ändå varm interiör i kombination med stjärnkocken Frida Ronges hyllade expertis i att gifta japansk och skandinaviskt kök, har gjort att restaurang TAK i Stockholm kammar hem det prestigefulla priset ”Årets bästa nya restaurang” av Wallpaper.

Konkurrensen om att utnämnas till årets bästa nya restaurang var tuff. Finalisterna var bland annat restaurangerna Botanist i Vancouver, Tate i Hong Kong och Kaléo i Beirut. Men det var TAK i Stockholm som kammade hem det prestigefulla priset.

Annons

” En hyllad kock, en prisad bartender, en norsk hotellägare och Sveriges enda sommeliers i sake är bara några av ingredienserna som tillsammans har skapat Stockholms senaste träffpunkt, TAK.” Lyder motiveringen.

Det är bland annat stjärnkocken Frida Ronges hyllade kunskaper i att skapa fantastiska rätter med svenska råvaror och japanska smaker såsom tempurafriterad svartrot med kalixlöjrom som ledde till segern.

Frida Ronges känsla för att blanda svenska råvaror med japanska smaker hyllas.

Även interiören var delaktig i segern. Designad av svenska arkitektfirman Wingårdhs har köket varit inspirationen när restaurangen skulle utformas. Väggar revs i förmån för fönster som sträcker sig från golv till tak. Skandinaviska möbler kombinerades med förgyllda skärmar för att skapa rum i rummen.

TAK innefattar även Stockholms största Takterass med utsikt över staden. Foto: TAK

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

LÄS OCKSÅ:

Världens 7 mest unika restauranger

Restaurangen som bara serverar rätter med ostbågar!

(177)
(4)
(0)
Annons


Annons

Annons


Annons

För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Laddar