Artikeln innehåller reklamlänkar

Dags för en weekendresa? Här är Skånes mysigaste hotell!

21 feb, 2020 
AvRebecca Wictor
Weekendhotell i Skåne
Skåne är det ultimata weekendresmålet. Du tar dig lätt mellan landsbygd och stadsmiljö och det finns många mysiga ställen att upptäcka. Vi tipsar om 8 favoritplatser du måste besöka.
Annons

Är du sugen på att ta med din partner eller kompis på en weekendresa? Då bör ni åka till Skåne. Landskapet fullständigt myllrar av mysiga ställen och du rör dig lätt mellan landsbygd och stadsmiljö.

Skånes mysigaste hotell

Det finns som sagt många platser att välja mellan. Österlen, Kullabygden och Malmö-området är tre favoriter där du kan få allt du önskar. Fin natur, nära till havet och spa-avdelningar i mysiga miljöer. Det är bara att packa väskan och åka!

1. Hotell Gässlingen, Skanör

Hotell Gässlingen Skanör

I Skanör, en cirka halvtimmes bilfärd söder om Malmö ligger detta underbara hotell. Slappna av i typisk skånsk herrgårdsmiljö och njut i Gässlingens spa, där du kan välja mellan allt från traditionell thaimassage, avslappnade fotmassage eller en ansiktsbehandling. Läs mer och boka här (reklamlänk)

Annons

2. Story Hotel, Malmö

Story Hotel Malmö

Är du sugen på en stadsweekend är Malmö det naturliga valet. Här kan njuta av god mat på restauranger som Mutantur och Bloom in the Park, shoppa eller ta en promenad i någon av de lummiga parkerna. Bor du på Story Hotel får du dessutom havsutsikt från rummet. Här kan du även ta en god drink i baren innan du ger dig ut i natten. Glöm inte att äta en falafel på vägen hem bara, Jalla Jalla på Bergsgatan är en klar favorit! Läs mer och boka här (reklamlänk)

3. Örenäs slott, Ålabodarna

Örenäs Slott Landskrona, Ålabodarna

Vad är en weekend i Skåne utan att bo på ett slott? Örenäs slott ligger vackert beläget precis vid kusten. I övrigt är slottet omringat av grönområden med mysiga promenadstråk. Det här är en gömd pärla i Ålabodarna, mellan Landskrona och Helsingborg. Läs mer och boka här (reklamlänk)

Annons

4. Grand Hotel, Lund

Grand Hotel Lund

Om du är sugen på stadsmiljö och lite lyx, men ändå vill uppleva småstadskänsla så är Lund det perfekta stoppet på en Skåneweekend. På Grand Hotel i Lund kan du njuta av jazz i deras nyöppnade Jazzbaren eller äta god mat i restaurangen som ofta gästas av stjärnkockar som Mathias Dahlgren (Matbaren/Rutabaga) och Daniel Höglander (Aloe). Läs mer och boka här (reklamlänk)

5. Villa Söderåsen, Röstånga

Villa Söderåsen

Blir du lugn av vacker natur? Då är Villa Söderåsen det givna valet under din Skåneresa. Gården ligger granne med Söderåsens nationalpark vars kännetecken är en böljande bokskog med höga raviner samt den magiska Odensjön, som du hittar just i botten av en ravin. Läs mer och boka här (reklamlänk)

Annons

6. Rusthållargården, Arild

Rusthållargården i Arild

Mer pittoreskt än så här blir det nog inte. I det lilla samhället Arild, på kullahalvön, hittar du detta underbara hotell med den vackraste utsikten över Skälderviken. Njut av ett glas vin i solnedgången och skäm bort dig själv i deras spa-avdelning. Läs mer och boka här (reklamlänk)

7. Kåseberga Gårdshotell, Österlen

Kåseberga Gårdshotell

På Österlen hittar du mysiga Kåseberga Gårdshotell. Här tar du en kort promenad till Ale Stenar och njuter av utsikten, tar dig ett dopp vid en av de kritvita stränderna eller bara slappnar av i spa-avdelningen. Läs mer och boka här (reklamlänk)

Annons

8. Elite Hotel Savoy, Malmö

Svit på Savoy i Malmö

Vill du avsluta din Skåneresa med flaggan i topp tar du in på Elite Savoy Hotel, i Malmö. Vackrare rum än i det här anrika hotellet får du leta efter. Här har du nära till shopping och nöje men också centralen, om du ska hoppa på ett tåg tidigt nästa morgon. Läs mer och boka här (reklamlänk)

LÄS MER: 

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons