ANNONSSAMARBETE MED ELITE HOTELS OF SWEDEN
Artikeln innehåller reklamlänkar

Låt semestern komma till dig – 5 anledningar att inte missa Sveriges nya destinationshotell

Låt semestern komma till dig – 5 anledningar att inte missa Sveriges nya destinationshotell

Känns värmen långt borta och är drömmen om avkoppling stor? Nu finns ett nytt destinationshotell utanför Stockholm redo att erbjuda dig känslan du bara får på den italienska Rivieran eller i Sydfrankrike.
21 november, 2022

Kanske går du och drömmer om en härlig vintersemester till värmen, men hindras av tankar kring klimat och inflation. Det är något speciellt med att komma bort på vintern när gatorna fylls av slask och snö, när vardagen rullar på i ett och tankarna glider i väg till en avkopplande stund bredvid en pool. Men det behöver faktiskt inte vara så långt borta! I november öppnar nämligen ett nytt destinationshotell – Ad Astra by Elite.

– Det här är Storstockholms och Sveriges senaste och coolaste tillskott! Att unna sig upplevelsen av att befinna sig på Rivieran, fast egentligen bara 28 minuter söder om Stockholm, säger Steffen Sander, Hotelldirektör på Ad Astra by Elite.

Det nya destinationshotellet flörtar med den italienska Rivieran och Sydfrankrike både när det kommer till utbud av mat, spa, underhållning och inredning. Här är du så nära en medelhavskänsla som du kan komma, utan att faktiskt vara där.

Ad Astra by Elite
KRISTOFER SAMUELSSON

– Vi har hämtat inspirationen för hotellet från Medelhavets finaste och mest uppskattade pärlor, Italien och Frankrike, för att kunna erbjuda en upplevelse av Rivieran, men på hemmaplan. Här kan våra gäster njuta av bad både ute och inne, och pausa med en cocktail på en av våra dagbäddar i Spa Loungen som ligger i anslutning till vårt spa – Vana Spa, berättar Steffen Sander.

Vi har listat ett gäng anledningar till att du ska lägga semesterresan här hemma på Ad Astra by Elite i vinter. Vi lovar att du inte kommer bli besviken!

1. Maten

pizza
KRISTOFER SAMUELSSON

På Ad Astra by Elite finns ett flertal restaurangkoncept med fokus på autentiskt italiensk mat och rätter som har en tydlig medelhavsinriktning, vilket du som gäst kommer kunna njuta av i restaurangerna Vivace och Cielo.

– För dig som inte vill eller kan ta dig hela vägen från Sverige till Italien kan du ändå uppleva äkta napolitansk pizza tillagad enligt konstens alla regler i en av norra Europas största vedeldade napolitanska pizzaugnar. Impasto som restaurangen heter är en familjär bakficka där du smiter in för en äkta italiensk, sofistikerad pizzaupplevelse och ett glas rött eller en aperitivo innan maten, säger Steffen Sander.

2. Badet

Vana Spa ligger i hjärtat av hotellet. Med ett spa på 1000 kvadratmeter kan du räkna med en upplevelse över det vanliga då även spa-området hämtat inspiration från Medelhavet. På Vana Spa hittar du ett flertal pooler. I en av dessa pooler kan simma ut för en härlig rofylld stund i den angränsande trädgården. Alla utomhusbassänger är 38 grader och inomhuspoolen håller 32 grader.

– Inne erbjuder vi även kallbad med tolvgradigt vatten, upplevelseduschar, ett flertal bastur, Hamam-upplevelse, lyxiga spabehandlingar och italienska signaturbehandlingar.

3. Miljön

Interiören på hotellet är vacker, inspirerande och avkopplande och allt från hotellet till piazzan och spat har en tydlig koppling till Medelhavet.

– Det italienska temat följer även med in genom designen av hotellet ut till vår alldeles egna piazza – La Piazza. Här kan du spela boule, ta en svalkande gelato eller skåla i ett glas prosecco till ljudet av porlandet från piazzans fontän, säger Steffen.

4. Aktiviteterna

Utöver spat och möjligheterna till boule utomhus finns även en rad aktiviteter att ägna sig åt inomhus.

– Det finns bland annat champagne-karaoke, biograf och en generös lobby med både shuffleboards och biljardbord. För den som vill erbjuder vi privata jacuzzis som finns på altanerna tillhörande våra största Penthouse-sviter, berättar Steffen.

I baren Luce som ligger i anslutning till hotellets lobby kan du njuta av en espresso från tidig morgon och hantverksmässiga cocktails under dagen och sent in på kvällen.

5. Läget

Ad Astra by Elite
KRISTOFER SAMUELSSON

Ett destinationshotell där du som gäst kan få minnesvärda upplevelser med en skön stämning, härliga vibbar och fantastisk service endast 28 minuter söder om Stockholm. Att hotellet ligger precis vid kajen intill vackra Snäckviken gör inte läget sämre! Perfekt för den som vill ta sjövägen till Rivieran.

Om Elite Hotels of Sweden

Elite Hotels of Sweden är Sveriges största familjeägda hotellverksamhet med hotell på 25 orter i Sverige. I oktober förra året öppnades The Wood Hotel by Elite i Skellefteå, och det senaste tillskottet Ad Astra by Elite öppnar den 28 november. Ytterligare hotell byggs i Kiruna med öppning 2024. I koncernen ingår Vana Spa med tillhörande Rooftop by Vana, samt restaurangkedjan Paolos och Sveriges ledande gastropubkedja, The Bishops Arms.

För mer information, besök www.elite.se

adastrabyelite.se (länk till Elite Hotels)
Instagram: @adastrabyelite