Artikeln innehåller reklamlänkar

10 härliga hotell i Sverige – perfekt för en staycation

16 okt, 2022 
AvRedaktionen ELLE
staycation i sverige och stockholm
Ibland behöver man bara släppa allt och ge iväg. I Sverige finns det massor av smultronställe du enkelt kan njuta av över en helg. Här är 10 härliga hotell för en riktigt bra staycation!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ibland behöver man bara en paus. När vardagen tragglat på länge och man går runt i samma rutmönster kan det vara dags att släppa taget. Och det behöver inte vara så svårt. När klimatångesten gör sig påmind eller tiden för en långresa till andra sidan jordklotet inte finns, kommer man långt med en riktigt härlig staycation.

Vad är staycation?

Staycation (även kallat hemester) är vad namnet skvallrar om, en semester på hemmaplan. Tanken med en staycation är att du bokar en weekend eller övernattning på ett hotell i staden där du bor, eller nära hemmet, för en stunds avkoppling.

Bästa staycation i sverige 2022

ELLE listar de bästa hotellen från norra till södra Sverige som är perfekta att besöka om du vill avnjuta en semester hemma. Scrolla längre ner i artikeln för att läsa mer om varje hotell.

bästa hotellen i sverige för semester hemma

Det är lätt att bli hemmablind och glömma hur många vackra platser vårt avlånga land har att bjuda på. Men överallt gömmer sig små guldkorn, perfekta att besöka över helgen. Passa på att ta en behandling på ett spa eller beställa middagen till sängen, lämna alla måsten och upptäck en ny stad! Här är våra favorithotell just nu:

Annons

Psst! Här hittar du också mysiga hotell för en spaweekend nära Stockholm.

1. Torekov Hotell, Torekov

semester hemma - hotell torekov beläget i Torekov i södra Sverige
Klicka på bilden för att läsa mer och boka din vistelse.

Torekov Hotell är kända för mer än sitt underbara läge precis vi havet och lyxiga spa. Deras restaurang håller riktigt hög nivå! Så ta en promenad i den sköna naturen som omringar hotellet, låt kroppen njuta av en massage och varmt bad, för att sedan avsluta dagen med en riktigt god middag. Här kan du läsa mer och boka din staycation i Skåne på Torekov Hotell (reklamlänk).

2. Varbergs Stadshotell & Asia Spa, Varberg

semester hemma - Varbergs Stadshotell och Asia Spa beläget i Varberg
Klicka på bilden för att läsa mer om Varbergs Stadshotell & Asia Spa och boka din vistelse.

En annan pärla på västkusten är Varbergs Stadshotell & Asia Spa. I centrala Varberg kan du njuta av småstadspulsen samtidigt som strand och hav ligger på gångavstånd. Vackert inredda rum, i olika stilar och ett riktigt härligt spa gör Varberg till den perfekta tillflyktsorten. Här kan du boka din vistelse (reklamlänk).

Annons

3. Tuna Orangeri, Nyköping

Hotell Tuna Orangeri i Nyköping perfekt för hemester
Klicka på bilden för att boka din vistelse på Tuna Orangeri.

Strax söder om Nyköping ligger denna gömda pärla. På Tuna Orangeri kan du njuta av den härliga naturen och tystanden som kommer med den. Det perfekta resmålet för dig som vill ha lugn och ro och tid för återhämtning. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk).

4. Ice hotel, Jukkasjärvi

hemester på ishotellet i Jukkasjärvi beläget nära Kiruna i Sverige
Klicka på bilden ovan för att läsa mer om Ice Hotel och boka din vistelse.

Ett måste när man tipsar om unika resmål i Sverige. Ishotellet i Jukkasjärvi är sinnebilden av en paus. Fascineras över norrsken, bada i isvak och sov i minusgrader, nedbäddad i en sovsäck. På sommaren kan du njut av att rida, fiska, köra forsränning och att solen aldrig går ner. Här kan du boka din vistelse på Ice Hotel (reklamlänk).

Annons

5. Gimo Herrgård, Gimo

semester hemma - Gimo Herrgård beläget nära Uppsala i Sverige
Klicka på bilden för att läsa mer och boka din staycation på Gimo Herrgård.

Gimo Herrgård ligger nordöst om Uppsala och är den perfekta tillflyktsorten för den som vill aktivera sig. Här kan du paddla kajak, rida eller fiska. Men det finns även en golfbana och en fallskärmsklubb i närheten där du kan boka in dig om du vågar. Här kan du läsa mer och boka din hemester på Gimo Herrgård (reklamlänk).

6. Grythyttans Gästgivaregård, Grythyttan

semester hemma - Grythyttans Gästgivaregård belägen i Grythyttan utanför Örebro
Klicka på bilden ovan för att läsa mer och boka din semester på Grythyttans Gästgivaregård.

Mitt ute i ingenstans ligger Grythyttan. Kör du från Örebro är det skog, skog och lite mer skog innan detta lilla samhälle uppenbarar sig. Litet till storlek men stort när det kommer till sin mat- och dryckeskultur. Här ligger nämligen Restaurang- och hotellhögskolan, som startades av Carl Jan Granqvist. På den lilla Gästgivaregården kan du njuta av god mat och en härlig vinkällare. Här kan du läsa mer och boka Grythyttan (reklamlänk).

Annons

7. Upper House, Göteborg

semester hemma i Göteborg på hotellet Upper House
Klicka på bilden för att läsa mer och boka staycation i Göteborg på Upper House.

Upper House är ett riktigt lyxigt hotell i centrala Göteborg. Här kan unna sig allt från spa och bad i takpool till middag i restaurang som har en stjärna i Michelinguiden. Det är bara att packa väskan och åka! Här kan boka din staycation på Upper House i Göteborg (reklamlänk).

8. Ängavallen, Vellinge

semester hemma på Ängavallen beläget i Vellinge
Klicka på bilden för att läsa mer om Ängavallen och boka din vistelse.

På Ängavallen är all mat ekologisk och kommer från den egna gården. De arbetar efter devisen ”att leva ekologiskt från jord till bord”. Du kan även köpa med dig hem charkuterier och andra godsaker från gårdsbutiken. En plats för den medvetna, naturmänniskan att besöka! Här kan du läsa mer om Ängavallen och boka (reklamlänk).

Annons

9. Ystad Saltsjöbad, Ystad

hemester - ystad saltsjöbad beläget i Ystad i Skåne
Klicka på bilden för att läsa mer om hotellet och boka din staycation i Skåne.

Om du är inne på Skåne kan du även ta en natt på Ystad Saltsjöbad som ligger på bästa tänkbara läge. Precis vid stranden i Ystad kan du njuta av spa och god mat. Hoppa på ett yogapass eller ta en långpromenad längs havet. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk).

10. At Six, Stockholm

staycation nära stockholm på takbaren på At Six
Klicka på bilden för att läsa mer och boka staycation i Stockholm på At Six.

Sugen på en staycation i Stockholm? Då är hotellet At Six perfekt. Mitt i centrala Stockholm ligger detta lyxiga, moderna hotell med egen restaurang, exklusiv vinbar och takterass. Lätt att ta sig ut i vimlet på stan för shopping för att sedan avsluta med en drink på terassen. Här kan du läsa mer och boka din staycation på At Six (reklamlänk).

Annons
Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommarBrand logo
Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommar
Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommar. Vi guidar dig till din bästa hemester. Semester på hemmaplan är både snällt mot plånboken och miljön. Upptäck Sveriges oslagbara natur och unika resmål med oss.

Läs mer:

Resmålet som passar dig bäst enligt ditt stjärntecken

7 kärlekspar som hatade varandra i verkligheten

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons