Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Så färgar du drinkar och bakverk

20 apr, 2020 
AvRebecca Wictor
Så färgar du dina bakverk
Vill du bjuda på något extra kul och färgglatt? Prova ett pulver, gelé eller en klassisk hushållsfärg för att lyckas riktigt bra.
Annons

Har du också inspirerats av roliga videos från Youtube på de mest färgglada tårtor och drinkar? Den ena är vackrare än den andra. Kanske har du också undrar vad det är för geléer och pulver de använder. I dag finns det massor av olika hjälpmedel för att färga mat och drinkar, långt bortom den klassiska hushållsfärgen.

Färgglada makrons

Så färgar du mat

Det finns nästan ingen hejd. Idag kan du i princip köpa allt du kan tänka dig i en ätbar variant. Gult, glitter, lim och alla möjliga olika färger. Den klassiska hushållsfärgen är också riktigt bra, men vill du komma från grundfärgerna och addera lite lyx så finns det många andra varianter att välja mellan. Här några riktigt roliga och bra produkter:

Annons

1. Färgpasta

Färgpasta bakning

Med geléfärg får du lätt till fylliga och starka färger. Och det finns i alla möjliga olika nyanser, som de här från Modecor. De är enkla att jobba med, du bara klämmer ut önskad mängd och blandar i smeten, grädden eller smörkrämen. Här kan du köpa dem (reklamlänk)

2. Färgpulver

Med ett pulver kan du torrborsta dekorationer gjorda på till exempel sockerpasta, till dina bakverk. Det vill säga ge dem ett guldigt sken eller en marmorering. Men de går också bra att lösa upp i vätska eller alkohol för att färga en drink. Här kan du köpa dem (reklamlänk)

Annons

3. Guldflakes

Guldfolie

För en extra lyxig känsla kan du dekorera din tårta, bakelse eller drink med ätbart guld. Som med de här bladen av 23 karat guld. Här kan du köpa dem (reklamlänk)

4. Aromdroppar

Smaksätt med jordgubb

Använd smaksatta droppar för att förstärka eller tillsätta en smak i till exempel grädde. Blanda i några droppar och vispa! Den här smakessensen från Loranns ger riktigt somrig känsla. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

5. Ätbar färgpenna

Hur kul är det inte att kunna skriva namn på kakor och använda som placeringskort? Eller med födelsedagspersonens namn. De här pennorna från Fun Cakes är riktigt roliga att leka med. Här kan du köpa dem (reklamlänk)

6. Deco melt

Deco melt

Med god smak av vit choklad kan du dekorera kakor och tårtor med detta deco melt från Fun Cakes. Bara att smälta och sen doppa, eller hälla över en tårta. Perfekt till cake pops! Här kan du köpa det (reklamlänk)

Annons

 

Så färgar du drinkar

Blå curacau

För att färga din drink kan du antingen använda ren hushållsfärg eller en drinkmix som även är smaksatt. Då slår du två flugor i en smäll. Färga rött med grenadin, blått eller grönt med curaçao eller bjud på något kul med smak av godiset Fizzypop.

7. Godisessenser till drinkar

Smaksätt drinkar med godis

Gillar du godisdrinkar är det superenkelt att fixa hemma. BarKing har flera olika klassiska godissmaker med roliga färger, att välja mellan. Här kan du köpa dem (reklamlänk)

Annons

8. Klassiska drinkfärger

Drinkfärger

Blue curacao och Grenadine är två av de mest klassiska drink-mixar som används.. De går att matcha med de flesta smaker så det är bara att prova dig fram, för riktigt färgstarka drinkar. Här kan du köpa dem (reklamlänk)

Foto: TT

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons