Nutella cupcakes av Roy Fares

Roy Fares supersmarriga nutella cupcakes!

Här är receptet på Roy Fares supersmarriga nutella cupcapes. Receptet är hämtat från bakboken "United States of Cakes" (Bonnier Fakta).
24 mars, 2019

12 cupcakes

Ingredienser:

120 g vetemjöl (2 dl)

130 g strösocker (1 1/2 dl)

30 g kakao (¾ dl)

9 g bakpulver (1 ½ tsk)

4 g maizena majsstärkelse (1 tsk)

3 g salt (½ tsk)

10 g vaniljsocker (1 msk)

55 g ägg (1)

75 g mjölk, 3% (¾ dl)

45 g vegetabilisk olja (½ dl)

50 g varmt kaffe eller kokande vatten (½ dl)

Nutellafrosting:

150 g mörk choklad, 70%

250 g rumstempererat osaltat smör

150 g florsocker (2 ½ dl)

10 g vaniljsocker (1 msk)

2 g salt (¼ tsk)

100 g nutella (1 dl)

Gör så här:

Cupcakes: Sätt ugnen på 170 grader. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg, mjölk och olja lite lätt med en handvisp i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott och blanda till en slät och fin smet. Tillsätt lite i taget av kaffet och blanda tills det blir en tunn och fin smet. Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt, fyll formarna till knappt ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i 17–18 minuter. Känn efter med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.

Nutellafrosting: Hacka chokladen och smält försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke. Tillsätt nutella samt choklad vispa ordentligt. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i 10 minuter och stelna till lite.

Spritsa frosting på varje cupcake och strö eventuellt över strössel.

Roy Fares har gett ut bakboken "United States of Cakes" (Bonnier Fakta).

Roy Fares har gett ut bakboken ”United States of Cakes” (Bonnier Fakta).

Roy Fares supersmarriga nutella cupcakes!.

Roy Fares supersmarriga nutella cupcakes!.