Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Mjuk pepparkaka med lingon

01 jun, 2010 
AvSuzanne Ribbing
Har du ont om tid kan du köpa en färdig sockerkaksmix och blanda i kryddorna och lingonen i efterhand. Det blir bara nästan lika gott, men duger fint om tiden är knapp.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mjuk pepparkaka med lingon.
Mjuk pepparkaka med lingon.

50 minuter

Du behöver:

2 ägg

2 dl socker

50 g smör

1 dl mjölk

3 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

2 tsk kanel

1 tsk mald ingefära

2 tsk kardemumma

1/2–1 dl lingon (frysta, tinade)

Gör så här:

Vispa ihop ägg och socker riktigt fluffigt i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt det koka upp tillsammans och rör hastigt ner det i äggblandningen. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Blanda ner lingonen och häll smeten i en väl smord och bröad form. Grädda mitt i ugnen på 175° i ca 40 minuter.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons