Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Brownietårta med fluffig maräng

22 maj, 2014 
AvRedaktionen
Med den här tårtan vinner du allas hjärtan. Tårta på browniebotten med hallonkräm, chokladmousse och fluffig maräng. Mums!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Brownietårta med fluffig maräng.
Brownietårta med fluffig maräng.

1 tårta, ca 8-10 bitar

Browniebotten

50 g mörk choklad, hackad

50 g smör

1/2 dl kakao

1 dl Dansukker Mörkt Muscovadoråsocker

2 ägg

3/4 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull, ta bort den från värmen och rör ner den hackade chokladen. Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt chokladsmöret och sikta ner kakao, mjöl och bakpulver. Häll smeten i en pappersklädd springform, ca 20 cm i diameter. Grädda i 8-10 minuter i ca 175°C. Låt svalna.

Hallonkräm

200 g hallon, frysta

2 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade

1 ägg, lätt uppvispat

1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi

20 g smör

Annons

Gör så här:

Koka hallonen tillsammans med gelésocker multi och vaniljsocker i ca 5-7 minuter. Dra bort från plattan och tillsätt ägg och smör. Bred ut hallonkrämen på den avsvalnade browniebotten. Ställ i frysen.

Chokladmousse

50 g mörk choklad

100 g färskost

2 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade

2 dl vispgrädde

Gör så här:

Hacka chokladen och lägg i en bunke. Värm grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen löst sig. Ställ in i kylen och låt svalna. Tillsätt färskosten och vispa tills blandningen är krämig. Blir den för tjock, tillsätt lite ovispad grädde. Ta fram botten ur frysen och bred på chokladmoussen ovanpå hallonkrämen. Ställ tillbaka i frysen.

Maräng

4 stora äggvitor (ca 1dl)

2 dl Dansukker Strösocker

1/2 dl Dansukker Glykossirap

Gör så här:

Vispa äggvitorna, sockret och glykossirap i en bunke över vattenbad tills sockret löst sig. Ta av bunken från värmen och häll äggvitorna i en mixerskål. Vispa marängen i 5-10 minuter. Spritsa eller bred marängen över tårtan och bränn av ytan med en gasolbrännare. Den färdiga tårtan kan med fördel förvaras i frysen. Kom bara ihåg att tina den i kylskåpet, i minst 3 timmar, innan den ska ätas.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons