Annons

Annons

Inför Project Runway-finalen: ”Det är häftigt att vara med och få chans att göra någons karriär”Superstylisten och designern Bea Åkerlund är stjärnornas egna favoritstylist och arbetar till vardags med bland annat Madonna och Lady Gaga. Hon och familjen (maken Jonas Åkerlund och tvillingdöttrarna Billie och Eddie) pendlar mellan Los Angeles och Stockholm och Bea är just nu aktuell som domare i final av Project Runway som sänds på TV3 (måndag 3/12). ELLE fick en pratstund med Bea inför finalen.

Annons

av ANJA FORSNOR foto TV3, Anton Östlund/TV3.

Hur var det att medverka i Project Runway?

– Det var kul och inspirerande, min nya passion i livet är att hjälpa nya designers och att stödja dem på det sätt jag kan. Jag lanserar en hemsida i början på nästa år som riktar sig nya designers som vill ha hjälp med allt från att bli omskrivna till att få in sina kläder i en butik.

Vad hade du som domare för förväntningar på Project Runway?

– Jag är ju lite bortskämd så jag hade höga förväntningar på nivån. Det är häftigt att vara med och få chansen att göra någons karriär.


Årets Project Runway-jury: Bea Åkerlund, Rossana Mariano, Marcel Marongiu och programledaren Sofi Fahrman.

Har du några favoriter bland de svenska modehusen?

– Jag hade ett stort garderobsprojekt nyligen och insåg att jag gillar Acne väldigt mycket, då stor del av garderoben bestod av Acne samt Vivienne Westwood. Sen såg jag flera up and coming-designers under svenska modeveckan i höstas, vilket är kul.

Vilken av dina klienter utmanar dig mest i ditt arbete som stylist?

– Madonna, hon får mig att utvecklas och alltid bli bättre. Hon är superproffsig och vet precis vad hon vill ha och det gillar jag. Jag måste ha utmaningar i mitt jobb, annars blir jag rastlös.

Finns det någon du drömmer om att få arbeta med som du ännu inte gjort?

– Grace Jones. Hennes konsert fick mig att inse varför jag gör det jag gör och varför jag älskar mitt jobb. Det var fantastisk och hennes scenkläder var från en helt annan planet.

Berätta om din barnkollektion för Minirodini, varifrån kom idén och inspirationen?

– Mina tvillingar Billie och Eddie är ambassadörer för dem och älskar deras kläder. Eftersom vi har ett så bra samarbete kom vi på idén att skapa en kollektion tillsammans. Mina barn är alltid min inspiration, de älskar kläder och byter kläder 10 gånger om dagen. Det var vad de ville ha på sig då, skulle vi göra en ny kollektion idag skulle den nog se helt annorlunda ut.

Blir det en ny kollektion alltså?

– Kanske det, kanske.

Finalen av Project Runway Sverige sänds på TV3 den 3 december kl 20.00.

Bea Åkerlund under finalavsnittet av Project Runway.

(39)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar