ANNONSSAMARBETE MED HAPPY SOCKS

Nostalgi! Därför valde Happy Socks Macaulay Culkin för sin julkampanj

Macaulay Culkin i samarbete med Happy Socks
“Merry Christmas, ya filthy animal!” Det är nog inte första gången du hör det kända filmcitatet – och definitivt inte sista. Men vad hände sen med julälsklingen Macaulay Culkin och hur hamnade han som ansiktet utåt för Happy Socks julkampanj 2019? Vi reder ut och hamnar bland modetrender, oförglömliga filmögonblick och landar i det ultimata samarbetet.
Annons

På något sätt har filmen Ensam hemma med Macaulay Culkin och rollfiguren Kevin blivit synonym med julmys sedan den hade premiär 1990. Macaulay Culkin blev snabbt en älskad barnskådis och förknippad med julen. Men vad hände sen och vad ledde fram till ett samarbete med svenska företaget Happy Socks?

Sedan Macaulay Culkin spelade urgulliga Kevin McCallister har han stått på teaterscenen, gjort succé som barnstjärna i filmer som Uncle Buck och My Girl, haft roller i serier som Will & Grace och Kings och gett ut en självbiografi som heter Junior. 2013 blev Macaulay viral när han åt pizza på Youtube som en del av att han startade upp ett humoristiskt rockband som hette The Pizza Underground.

En stilstudie i stickat

Kanske är Ensam hemma för övrigt den mest moderiktiga julfilm vi har från 90-talet. Vi snackar skjortor och pyjamasar i flanell, stickade jultröjor och färgglada mössor. Den där Kevin McCallister kunde verkligen klä sig. För att inte tala om hans mammas klädstil med den bruna kappan (som vi för övrigt skulle älska att bära även i dag när markerade axlar är en trend igen), hennes örhängen i guld och stilsäkra scarfs knutna runt halsen – till tjuvarnas trendiga torgvantar.

Jultröjor och julfilmer i all ära, men har du någonsin firat en jul utan att få ett par strumpor i julklapp?

Inför årets festligaste högtid har varumärket Happy Socks verkligen lyckats med den ultimata matchningen när de teamat upp med Macaulay Culkin som frontfigur för kampanjen Naughty or Nice.

– Det är väl egentligen inte jul om det inte finns strumpor under granen och Macaulay är på teve. Så vi sätter ihop de två för att skapa denna konstiga och underbara högtidsglädje, säger Viktor Tell, grundare och kreativ chef för Happy Socks.

– Både Happy Socks och jag har riktigt god smak. Men ja, julen är min tid på året. Jag blir igenkänd 10 gånger mer mellan november och januari. Jag har ingen aning om varför, säger Macaulay Culkin.

Här är 6 ögonblick från Ensam hemma som vi inte tröttnar på!

1. När Kevin testar sin pappas after shave och skriker ”aaaah” rakt in i spegeln.

2. När tjuven som spelas av (Joe Pesci) hipstriga mössa börjar brinna och han lämnas med en kal fläck på huvudet.

3. När Kevin fejkar ett party hemma i huset för att lura tjuvarna att någon är hemma.

4. När Kevin gillrar alla fällor i huset och utanför som sedan skadar tjuvarna på olika sätt; strykjärnet som träffar den ena i ansiktet, färgburkar som kommer farande från taket, isen i trappan som får tjuvarna att ramla och fjäderregnet.

5. När Kevins mamma på planet skriker ”Kevin” i ren desperation.

6. När Kevin återförenas med sin mamma och resten av familjen. Till och med storebror Buzz har saknat sin lillebror.

Julklappstips – strumpor från Happy Socks

Naughty or Nice erbjuder fina och festliga julklappspaket med strumpor till alla på din julklappslista. Här nedan kommer ett urval av vad du hittar hos Happy Socks.

Tre färgglada och roliga julstrumpor i en fin presentförpackning i form av en gran är en perfekt julklapp till pappa eller till maken som har alldeles för grå och för få färgglada sockor i strumplådan. Pris: 299 kronor. Shoppa här!

Två par fina strumpor i en smällkaramell gör sig extra fin under julgranen! Ge bort till sönerna, svärsönerna och alla du tycker om. Finns i flera olika varianter. Pris: 199 kronor. Shoppa här!

Presentförpackning med tre strumpor. Finns i flera varianter, somliga mer juliga och perfekta till julkostymen och andra som passar bättre året runt. Skäm bort någon speciell som kommer känna sig snygg om fötterna hela 2020. Pris: 349 kronor. Shoppa här!

Presentförpackningar med antingen fyra par strumpor eller två par. Den lilla presentasken kanske blir alldeles perfekt och lagom i årets julklappsspel och den större asken med fyra strumpor blir en riktigt fin julklapp till den som har allt, men som du ändå vill ska få något fint. Pris: 349 kronor och 189 kronor. Shoppa här och här!

I ett unikt samarbete mellan Happy Socks och Nordiska Kompaniet (NK) finns också en exklusiv kollektion som flörtar med årets jultema som är Julens magiska universum. Kollektionen är ett lekfullt universum för hela familjen med mönster i form av rymdhunden Laika, siluetter av outforskade planeter och rymdraketer. Strumporna går att köpa parvis eller i en presentförpackning om tre par.

Happy Socks x NK-kollektionen innehåller tre par strumpor (99kr styck), en 3-pack presentbox (299kr), och en 3-pack presentbox för barn (199kr). Presentförpackningar finns i matchande set för vuxna och barn.

Du hittar Happy Socks NK-kollektion på Nordiska Kompaniet i Stockholm och Göteborg.

Dela på:

Annons

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE:

Laddar