Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

The Grudge blir serie på Netflix – då har Ju-On: Origins premiär

23 jun, 2020 
AvAnaïs González Cruz
Skräckfilmen The Grudge framkallade mardrömmar hos miljoner när den hade biopremiär. Nu gör den comeback som tv-serie på Netflix!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 serier med högsta betyg på IMDbBrand logo
10 serier med högsta betyg på IMDb

2002 släpptes den allra första versionen av The Grudge, en japansk produktion som direkt blev populär på vita duken. Två år senare var det dags igen, då med Buffy the Vampire Slayer-stjärnan Sarah Michelle Gellar i huvudrollen. Men att amerikanska The Grudge skulle bli en sådan succé hade ingen räknat med – totalt drog skräckfilmen in hela 187 miljoner dollar.

Storyn varierar något i de olika versionerna, men i korthet handlar filmserien om en  förbannelse som uppstår där någon dött under fruktansvärda omständigheter. Den som besöker denna plats blir ofrivilligt bärare av förbannelsen, med döden som enda räddning.

Tidigare i år hade ytterligare en The Grudge-remake premiär, i regi av Nicolas Pesce. Skräckisen utspelas parallellt med handlingen i filmen från 2004 och handlar om en kvinnlig polis som får ett larm om ett mycket märkligt mord. Snart leder spåren till ett hemsökt hus, som bär på en mörk historia.

Den amerikanska versionen av The Grudge, med Sarah Michelle Gellar i huvudrollen, blev en världssuccé.

Ju-On: Origins är Netflix nya The Grudge-serie

Nu fortsätter skräckfilmssagan – den här gången som tv-serie. Nya Ju-On: Origins är en japansk Netflix-produktion där vi återvänder till berättelsens ursprung, som sägs baseras på en sann historia:

Annons

”En forskare som undersöker paranormala fenomen söker som besatt efter ett hus där något fruktansvärt en gång hände en mamma och hennes barn”, skriver Netflix i sin programbeskrivning.

Låter det lockande? Tack och lov behöver vi skräckfilmsfantaster inte vänta särskilt länge på premiären. Säsong 1 släpps nämligen den 3 juli på streamingtjänsten, och redan nu finns en trailer som bjuder på ett smakprov av vad som komma skall.

Kolla in den här nedan, om du törs!

Se trailern till Ju-On: Origins:

Foto: TT

LÄS MER: 

Den här skräckfilmen på Netflix får folk att sova med lampan tänd

24 läskiga skräckfilmer som du kan se på Netflix

25 skräckfilmer med höga betyg på IMDb och Rotten Tomatoes

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons