Så låter Mariannes favoritmusik – enligt Daisy Edgar-Jones

Tv-serien Normala människor har tagit tittarna med storm – och nu berättar skådespelarna att de använde sig mycket av musik för att mejlsa fram sina karaktärer. Så här låter Mariannes favoritmusik enligt skådespelerskan Daisy Edgar-Jones.
26 juni, 2020

Eftersom tv-serien är så laddad med känslor – som minst sagt går upp och ned för karaktärerna – är musiken viktig, menar Maggie Phillips som bland andra står bakom musikvalen.

Att sätta rätt känsla på scenerna var viktigt.

– Vi ville vara väldigt återhållsamma med musiken och bara använda låtar när vi verkligen förtjänade dem i storyn, och använda dem vid tillfällen som kräver reflektion – tillfällen för att luta sig tillbaka och processa vad som egentligen händer, säger hon till Spotifys blogg For The Record.

Musiken som är viktig för karaktärerna

Saknar du karatärerna? Förutom den underbara nyheten att Hulu släpper ytterligare två specialavsnitt om Marianne och Connell, har produktionsbolaget också tagit fram två nya spellistor, en för Connell och en för Marianne. Perfekt för att få umgås lite mer med dem!

Huvudrollsinnehavarna Daisy Edgar-Jones, som spelar Marianne, och Paul Mescal, som spelar Connell, har själva varit med och tagit fram musiken som speglar och är viktig för deras karaktärer.

– Jag ville fånga essensen av Connell med den här spellistan, där han är vid olika känslomässiga brytpunkter i serien. Känslan och tonen är ju hela tiden föränderlig i historien, säger Paul Mescal till bloggen.

”Ville ha en mix av Marianne”

Daisy Edgar-Jones menar att låten All Mirrors av Angel Olsen speglar hennes karaktär allra bäst. Hon har berättat att hon ser paralleller mellan låttexten och Mariannes känslor för Connell.

Marianne och Connell

Skådespelarna har själva varit med och tagit fram sina spellistor.

– Musik är ett briljant redskap som skådespelare för att få tillgång till din karaktär under vissa scener. I listan ville jag ha en mix av Marianne som gladast och Marianne som mest låg, så det är en uppsjö av låtar för hennes mer lättsamma känslor och några som är mer känslosamma.

Mariannes och Connells varsina spellistor finns att lyssna på på Spotify – och har redan efter ett par månader fått tiotusentals följare.

Foto: BBC/Hulu/TT

LÄS MER: 

Normala människor kommer tillbaka med specialavsnitt

Skådisarna om ångande heta sexscenerna i Normala människor 

Normala människor: 5 roliga detaljer i nya succéserien

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: