Så firar du din födelsedag i karantän – 5 tips

Bridget Jones birthday alone

Social distansering och födelsedagar låter kanske inte som den bästa kombinationen. Men allt går att lösa! Såhär firar du din födelsedag säkert i coronatider.
07 april, 2020

Fyller du också år under en pandemi? Visst, med tanke på världsläget finns det väl kanske viktigare saker att fokusera på just nu. Som att tvätta händerna. Eller att förklara för din kompis varför hen inte behöver bunkra toapapper.

Men under jobbiga tider är det också viktigt att försöka göra saker vi mår bra av, i den utsträckning det går. Trots att du inte bör ha ett fysiskt födelsedagskalas just nu innebär inte det att du måste låtsas som att din födelsedag inte existerar.

Obs: Om du däremot hatar att fylla år har du nu den perfekta anledningen att slippa anordna det där släktkalaset. Myntet har alltid två sidor!

Här är 5 tips på hur du kan fira din födelsedag i karantän

1. Rasta ditt favoritplagg

Hänger favoritklänningen eller den nya lavendelfärgade kostymen i garderoben och känner sig bortglömd? Inte nu längre! Det finns ingenting som säger att du behöver ha pyjamas varje dag bara för att du jobbar hemifrån eller sitter i karantän. Gå loss i garderoben och klä på dig något du känner dig fin i. Råkar pyjamas vara ditt favoritplagg? Grattis, isåfall kan du bära det hela dagen, förutsatt att du tillhör de som jobbar hemifrån.

2. Ha födelsedagsfest i app

Fördelen med att ha födelsedagsfest via appar är att du slipper städa upp efter gästerna efteråt. Du kan med andra ord beundra ditt väl dammsugna golv och slippa oroa dig över den där vasen farmor gav dig, samtidigt som du skålar med dina vänner. Bestäm tid och app – och bjud in kompisarna. I Facebook Messenger kan ni både umgås och spela spel samtidigt. Även appen Houseparty och Google Hangouts funkar bra utan för mycket lagg. Du själv sätter nivån här. Är du en satsare: Gör ett facebookevent, bestäm klädkod och förbered lekar.

3. Beställ efterrätt från tre olika restauranger

Nutellapizza med jordgubbar, friterade oreos och chokladpraliner. Slå två flugor i en smäll i pandemitider och beställ efterrätt från olika restauranger. På så sätt gynnar du de lokala företagen som har det kämpigt samtidigt som du firar dig själv med en buffé av godsaker. Varför inte passa på att komponera en helt egen meny med förrätt och varmrätt när du ändå är igång? Det är ju faktiskt bara din födelsedag en gång om året!

4. Se minst tre favoritfilmer

Kanske är du besatt av Avengers. Eller så känner du dig retro och vill drömma dig bort till den italienska Amalfikusten i The Talented Mr Ripley. Eller så är du sugen på något nytt och drar igång Netflix nya omtalade dokumentär Tiger King.

Bor du själv är det givet att du laddar ner tillägget Netflix Party i Google Crome. Då kan du titta synkroniserat med kompisar och chatta samtidigt. Och glöm inte snacksen. En filmkväll utan snacks är som Captain America utan sin sköld: Värdelös :)

Såhär gör du för att ladda ned Netflix party.

5. Gör något fint för någon annan

Kanske är du trots allt inte på humör för att fira. Och det är okej det med! Passa på att göra något för någon annan istället. Handla åt en granne, agera läxhjälp över telefon eller facetimea med din farmor. Känslan att få finns där för någon annan kan ibland vara väldigt lugnande. Och vet du vad, det kommer fler födelsedagar!

Läs mer:

Bridget Jones skriver dagbok igen – om coronakarantänen

Smarta funktionen gör att du kan kolla Netflix med vännerna

Alla nya serier och filmer på HBO i april 2020