ANNONSSAMARBETE MED PRIME VIDEO

Nu blir Call My Agent brittisk – här är allt du vill veta om nya stjärnserien

Nu blir Call My Agent brittisk – här är allt du vill veta om nya stjärnserien

Serien där vi fick följa med bakom kulisserna i franska underhållningsbranschen blev ett världsfenomen, nu kommer den brittiska versionen med kändisar som spelar skruvade versioner av sig själva.
28 april, 2022
Advertisement

Den franska originalserien Call My Agent blev en stor snackis när den hade premiär för några år sedan, något som faktiskt är lite ovanligt. Franska serier når sällan en särskilt bred publik utanför landets gränser, vilket talar för hur välgjord och universellt rolig den är. Serien som tar med oss bakom kulisserna på en rörig skådespelaragentur har nu flyttats till London och även om mycket är sig likt från det franska originalet så finns det en hel del nytt att upptäcka.

10 Percent Trailer
2:07

Efter reklamen: 10 Percent Trailer

(2:07)

Slå på ljud

I serien som hade premiär på Prime Video den 28 april är vi en fluga på väggen på den fiktiva skådespelaragenturen Nightingale Hart. Agenturen är hem till några av Storbritanniens största stjärnor och ett tätt sammansvetsat gäng anställda, som kämpar för att hålla sina A-liste klienter glada och huvudet över vattenytan när agenturens grundare plötsligt dör.

phoebe

Skådespelerskan Phoebe Dyvenor, känd från Bridgerton dyker upp som en tillskruvad version av sig själv.

I Storbritannien har serien fått namnet Ten Percent (och det är även det franska originalnamnet) och syftar till den provision på 10 procent som en agent får betalt i underhållningsvärlden. Serien illustrerar med stor humor och ironi den roll som agenterna spelar i sina klienters liv, de ska inte bara kratta manegen för fantastiska roller, de ska även lösa stjärnornas problem – allt från scenskräck till äktenskapsrådgivning.

amazon

Lydia Leonard, Prasanna Puwanarajah och Maggie Steed är med i den brittiska versionen av Call My Agent.

Många som sett den franska versionen kan känna igen sig i den brittiska versionen, kärnan av det som gjorde den så fantastiskt finns kvar samtidigt som den innehåller den unika brittiska humorn. 10 Percent tar även en större armkrok på Hollywood än originalserien gjorde, vilket är kul för den som fascineras av den amerikanska filmbranschen.

– Den brittiska och amerikanske underhållningsvärlden har gått hand i hand under ett århundrande och vi har lyxen att kunna leka mer med det mer än de kunde när det handlade om den franska underhållningsvärlden har seriens regissör John Morton berättat på en presskonferens.

amazon

Jim Broadbent, Hiftu Quasem och Jack Davenport som stressade skådespelaragenter.

Men precis som i den franska versionen så är det alla kändisar i urspårade versioner av sig själva som ger mest fniss. Helena Bonham Carter, Emma Corrin (som vi såg som prinsessan Diana i senaste säsongen av The Crown), Bridgerton-favoriten Phoebe Dynevor och Dominic West dyker alla upp som ”sig själva”. Och vi kan lova att de precis som sina franska föregångare inte håller tillbaka på stora egon och gränslösa önskemål.

emma

Emma Corrin känd från The Crown dyker också upp som sig själv i nya serien 10 Percent.

Ten Percent hade premiär på Prime Video den 28 april