Kommer du ihåg Mischa Barton från The O.C? Så ser hon ut i dag

Kommer du ihåg Mischa Barton från The O.C? Så ser hon ut i dag

Mischa Barton är bara 17 år när hon får sitt genombrott i tv-serien The O.C. Vad gör skådespelerskan i dag – och hur ser hon ut? Vi har svar!
17 mars, 2020

VIDEO: HAR DU KOLL PÅ KYLIE JENNERS LIV?

Allt du behöver veta om Kylie Jenner
Slå på ljud

 

Tv-serien The O.C. slår ner som en bomb i tv-sofforna när den har premiär 2003. Plötsligt är kompisgänget i Orange County det enda som miljoner tonåringar snackar om – allt från Marissas avundsvärda garderob till vem av Ryan och Seth som egentligen är snyggast (helt klart Ryan).

De unga skådisarna Adam Brody, Rachel Bilson, Ben McKenzie och Mischa Barton förvandlas till världsstjärnor över en natt och är än i dag mest kända för sina roller i tv-serien.

En bild på skådespelarna i tv-serien The O.C, Ben McKenzie, Mischa Barton, Adam Brody och Rachel Bilson.

Vem var din favorit i tv-serien The O.C?

Mischa Barton – 2000-talets nya ”it-girl”

Mest stjärnglans får utan tvekan Mischa, en 17-åring från New York som tidigare varit med i filmer som Sjätte sinnet och Notting Hill. Den unga skådespelerskan blir snart en frekvent gäst på Hollywoods mest kändistäta klubbar och utnämns till nästa ”it-girl” av de amerikanska tabloiderna. Vid den här tiden hänger hon också en hel del med casten i The Hills, den populära realityserien som är en spinoff på Laguna Beach.

Men efter att ha spelat den problemtyngda Marissa i flera år väljer Mischa att hoppa av The O.C. i slutet av den tredje säsongen 2006. Karaktärens våldsamma dödsfall blir en riktig tv-snackis och det är faktiskt Mischa själv som inte vill ha något lyckligt slut för Marissa.

En bild på skådespelarna Ben McKenzie och Mischa Barton i den tredje säsongen av The O.C.

Ben McKenzie och Mischa Barton i den tredje säsongen av The O.C.

Jagas av skvallerpressen

Efter sin omtalade exit tar skådespelerskan en paus och flyttar tillbaka till London, där hon också är född. Ett år senare är Mischa tillbaka i Hollywood – och kollapsar på en fest hemma hos vännen Nicole Richie.

Incidenten förklaras som en olycklig kombination av alkohol och antibiotika, något som får skvallerpressen att inleda en ren häxjakt på 21-åringen. Mischa förföljs av paparazzifotografer dygnet runt och snart börjar rykten florera om ett eskalerande drog- och alkoholmissbruk.

Kort efteråt åker hon också fast för drograttfylleri, en händelse som markerar starten på en tuff tid med vistelser på rehab och psykiatriska kliniker.

Comebacken i The Hills: New Beginnings

Trots att Mischa medverkar i flera filmer och tv-serier de kommande åren är det inte förrän 2019 som hon gör comeback på riktigt. Då avslöjas att skådespelerskan castats till The Hills: New Beginnings, en reboot på realityserien som sändes i sex säsonger mellan 2006-2010.

Serien drar igång på MTV den 24 juni samma år, med välbekanta ansikten som Heidi och Spencer Pratt, Whitney Port, Audrina Patridge och Brody Jenner.

En bild på Mischa Barton och Audrina Patridge på MTV:s releasefest av The Hills: New Beginnings.

Mischa Barton och Audrina Patridge på MTV:s releasefest av The Hills: New Beginnings.

I början av mars meddelades att Mischa inte kommer att återvända i den andra säsongen. Enligt uppgifter ska hon ha fått sparken – och i stället blivit ersatt av kändiskocken och restaurangägaren Caroline D’Amore. Skådespelerskan själv har dock inte bekräftat uppgifterna.

Vad som nu väntar i framtiden för Mischa Barton återstår att se!

En bild på skådespelerskan Mischa Barton 2019.

Mischa Barton, 2019.

Foto: TT

LÄS MER:

Se trailern till nya The Hills – med Mischa Barton

Så här ser Angelina Jolie och Brad Pitts barn ut i dag

Bildspecial: Så ser Sex and The City-skådisarna ut i dag