Kronprinsessan Victorias hyllningstal efter utmärkelsen under QX-galan

Kronprinsessan Victoria blev Årets hetro under QX-galan 2021. En rörd Victoria hyllade HBTQI-personer i sitt tacktal, och i samma veva fick vi också ta del av nytagna bilder på henne där hon poserar med statyetten i en otrolig klänning!
01 mars, 2021

På grund av den rådande pandemin har flera glammiga galor behövt ställas in eller flyttas fram. En av de galor som ställdes in i år var QX Gaygala som vanligtvis brukar gå av stapeln i februari. Men trots detta trista besked delades det ändå ut priser. Det finns massor av personer, låtar, filmer och poddar att hedra som var nominerade i samtliga kategorier, och under gårdagen presenterades alla vinnare.

Bland pristagarna så ser vi bland annat Darin Zanyar som blev Årets HBTQ, Edvin Törnblom och Johanna Nordström som blev Årets duo och Min pappa Marianne som blev Årets film.

Och en annan som mottog ett pris var kronprinsessan Victoria, i kategorin Årets hetro. Och det var en rörd kronprinsessa som tackade för sitt pris i ett långt hyllningstal.

Kronprinsessan Victorias hyllningstal till hbtqi-personer

Här är talet i sin helhet, som är publicerat på QX sajt.

”Kära läsare,

Jag blev verkligen stolt och glad för den fina utmärkelsen från QX:s läsare. Den betyder mycket för mig. Tack! Låt mig samtidigt också passa på att tacka för de många hälsningar jag fick i samband med invigningen av Stockholm Pride i somras. De värmde!

Det senaste året har varit en utmaning på olika sätt. På många håll i världen har arbetet för mänskliga rättigheter försvårats eller hindrats i skuggan av pandemin. Därför är det nu särskilt angeläget att vi fortsätter att varje dag arbeta för en värld där hbtqi-personer ges möjlighet att leva i frihet och utan förtryck. En värld där man kan vara just den man är, och vara stolt över det. Jag vet att det bland er läsare finns många eldsjälar som under lång tid oförtrutet kämpat för ett mer öppet och inkluderande samhälle. Till er som gått före, och till er som tar vid, vill jag sända en varm hälsning och ett stort tack.”

Det hade kronprinsessan Victoria på sig på bilderna

I samband med hennes tal fick vi också ta del av nytagna bilder av henne, där hon bland annat poserar med sin statyett, iklädd en otrolig grön långklänning i tyll. Klänningen kommer från H&M:s Conscious Exclusive-kollektion AW20.

I bilderna som kungahuset publicerat på sitt egna Instagram-konto är det, inte helt oväntat, många som förundras över Victorias fina klänning.

Foto: TT, Peter Knutson/QX