Följarna kritiska till Bianca Ingrossos senaste samarbete

Bianca Ingrosso

Bianca Ingrosso möts av hård kritik efter sin senaste video på Youtube där hon samarbetar med ett företag som säljer produkter för underlivet. Fansen går i taket då de menar att det är pengar i sjön med sådant – och att Bianca spär på ungas stress över att vara perfekta även ”där nere”.
11 februari, 2020

Bianca Ingrossos, 25, liv går att följa i realityserien Wahlgrens värld på Kanal 5 och Dplay. Varje vecka förser hon även sin stora skara följare med Youtube-videor. Där får fansen ta del av allt i från en typisk vardag med jobb till en kväll ute på stan – och nog är det uppskattat. Hennes videor har sällan under 300 000 visningar.

Men den senaste videon i samlingen uppskattas däremot inte av alla. Bianca har ett samarbete med ett företag som säljer produkter till underlivet, och bland kommentarerna i kommentarsfältet är det en hel del som rasar mot att hon uppmanar kvinnor att använda sådana produkter.

Flera påpekar att man inte alls bör lägga pengar på sådant.

”Fast det här är ju inget annat än lögn? Man behöver inte tvätta vulvan med något annat än vatten!” skriver en tittare, och en annan fyller i:

”Varmt vatten räcker”.

”Tillräckligt mycket att tänka på”

Det finns också de som menar att det är dumt att få unga tjejer att tro att underlivet ska ha en specifik doft.

”Sorgligt att unga tjejer som redan har tillräckligt mycket att tänka på ska behöva oroa sig huruvida deras underliv luktar blommor eller inte”, skriver en.

”Okej, har bara ett fåtal tankar här förutom ‘vad fan’…… varför ska vi kvinnor jämnt hålla på och fixa å trixa?” skriver en annan.

”Snälla Bianca spä inte på unga fiffibärare stress över att deras kroppar måste vara på ett visst sätt. Ungdomar mår tillräckligt dåligt över pressen de har på sig”, skriver ytterligare en.

Brinner för ämnet

Men så klart finns det inte bara folk som rasar mot videon. Det finns också många som fokuserat på att Bianca sällan är så entusiastisk som nu, att det märks att hon brinner för ämnet.

”Aldrig sett Bianca brinna SÅ HÄR mycket för något hon pratat om på Youtube. Inte ens hennes eget sminkmärke. Förstå om hon hade sin egen intimserie. Succé ju! Love this. Bianca du e grym”, hejar en.

Fällts för könsdiskriminerande reklam

Det är inte första gången Bianca Ingrosso är i blåsväder. Reklamen för hennes eget sminkmärke Ciara Cosmetics har bedömts som könsdiskriminerande av Reklamombudsmannen, RO, hela tre gånger, och fått en så kallad fällning av organisationen vid lika många tillfällen.

I en av de videor som RO klankat ned på ses en kvinna hälla mjölk på sin kropp, och en annan kvinna slicka på en godisklubba, vilket ansågs könsdiskriminerande.

– Jag förstår inte varför unga kvinnors sätt att uttrycka sig på i bild och i video ska bedömas av nån annan än oss själva. Det är inte män bakom de här kampanjerna som styr och ställer, det är jag, sa Bianca till Aftonbladet i samband med att domarna, som endast är vägledande, inte juridiska, kom.

Text:

Saga Pettersson

Foto:

TT

Läs mer:

Därför vägrar Bianca Ingrosso ändra reklamen efter fällningen

Bianca Ingrossos sminkmärke Caia Cosmetics fälls för tredje gången

Bianca Ingrosso: “Då kommer jag lägga av med Youtube”